ÇOMÜ’de mükemmeliyet merkezi kurulmasına ilişkin protokol imzalandı

Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ ne ayrılan alanda Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi kurup hibe etmek üzere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Dardanel Şirketler Grubu arasında protokol anlaşması imzalandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇOMÜ’de mükemmeliyet merkezi kurulmasına ilişkin protokol imzalandı

BİROL GÜNGÖRDÜ / ÇANAKKALE – BHA

Rektörlük makamında imzalanan protokolde, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun yanı sıra Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok yer aldı.

İmzalanan protokolün üniversite-sanayi iş birliği açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu; “Mükemmeliyet Merkezi kurmak Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tarafından geliştirilen güzel bir fikirdi ve bu fikri hep birlikte geliştirerek bugüne taşıdık. Üniversitemiz bünyesinde bir mükemmeliyet merkezimiz olacak. Bu merkezde, Ezine Gıda İhtisas OSB bünyesinde yer alan gıda firmalarının her alanında örneğin zeytin, dondurulmuş gıda, süt ürünlerinin işlenebilmesi için çalışma alanı oluşturulacak. Bunlara ek olarak AR-GE çalışmalarını gerçekleştirecekleri bir yer ve en önemlisi uluslararası düzeyde çalışmalar yapacak akredite duyusal analiz laboratuvarları oluşturulacak.  Bu yüzden mükemmeliyet merkezi bizler ve kentimiz için çok önemli bir konumda. Bunların yanı sıra Ezine MYO’muzda 3+1 eğitim modellerine başlıyoruz. Bu kapsamda mükemmeliyet merkezimiz burada doğal bir eğitim merkezi haline dönüşecek. Başta Dardanel Şirketler Grubu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen ise” Biz Çanakkale bölgesinde üretim yapan, istihdam sağlayan bir grubuz. Bizler büyümek daha iddialı yatırımlar yapmak amacındayız. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinden 120 dönümlük bir arazi aldık. Bu dönüm OSB alanının % 15 ine takabil ediyor. Yaklaşık bir ay sonra hafriyat çalışmalarını bitireceğiz. Dardanel grubu olarak doğru yerlere yatırım yapmayı hedefliyoruz. Burada bizim ciddi yatırımlarımız olacak. 3 ayrı fabrika yapacağız. Oluşturulacak mükemmeliyet merkezi özellikle AR-GE çalışmaları açısından çok önemli. Bu merkezi fabrika inşa süresi başlamasından itibaren 12 ay içerisinde teslim edilmek üzere bitirmeyi planlıyoruz. Üniversite-sanayi iş birlikleri konusunda devam etmeli ve bu konuya önem göstermekteyiz” diyerek ÇOMÜ ’nün iş birlikleri konusundaki duyarlılığının şirketler tarafından önemli olduğunu belirtti.

Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok bu gibi iş birliklerinin devamını dileyerek yaptığı konuşmasında” Üniversitenin bu tür iş birliklerini desteklemesi başta Çanakkale olmak üzere çok önemli bir yere sahip. Dardanel Şirketler Grubu’na yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.1 sene kadar süre sonra merkezimiz kullanıma açılacak olup birçok AR-GE çalışmalarının gerçekleştirilmesine olanak sağlayacak“ dedi ve başta bir fikir olan projenin gerçekleşmesinden kaynaklı memnuniyetlerini dile getirdi.

ÇOMÜ’de mükemmeliyet merkezi kurulmasına ilişkin protokol imzalandı