AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, 29 Mart 1973 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile 1.120 hektar alanda kurulan, ilk müteşebbis heyeti 21 Nisan 1977 tarihinde oluşturulan, istimlak çalışmaları 1978’de, altyapı inşaatına 1984’de, arsa satışlarına 1990’da başlanan ve ilk bacaları 1992’de tütmeye başlayan bölgenin, geçen 50 yıllık süreçte Türkiye’nin sayılı OSB’leri arasında yer almayı başardığını bildirdi.
Akpınar, Türkiye’nin sanayileşen ilk kentleri arasında yer alan ve buna bağlı olarak güçlü bir sanayi kültürüne sahip olan Adana’nın ekonomisine yön veren AOSB yönetimi olarak, katılımcılarına sorunsuz ve kesintisiz üretim imkanlarını sunmakla kalmayıp, yenilikçi hizmetler sunmaya özen gösterdiklerini ifade etti.
Girişimcilik ekosisteminin öncüsü
AOSB; nitelikli eleman istihdamına hitap eden Ç.Ü. Meslek Yüksek Okulu ile Özel Meslek Lisesi, Ar-Ge TÜBİTAK, Ar-Ge /Tasarım Merkezi Kurulum Destekleri, Marka Tescil İşlemleri, Üniversite-Sanayi İşbirliği, KOSGEB Destekleri, Kümelenme Faaliyetleri, Yeşil Mutabakat Faaliyetleri, Search Engine Optimization (SEO), Kuluçka Merkezi Faaliyetleri, Ulusal Çaplı Sanayi Odaklı proje Yarışmaları ile girişimcilik eko sisteminin oluşmasına öncülük ediyor.
AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, yüzde 100 doluluk oranına sahip olan AOSB’nin 32’si yabancı sermayeli toplam 386 firma ve hepsinden önemlisi ülkesini seven ve bu sevgiyle üreten sanayicileriyle büyümeye devam ettiğini bildirdi.
Bölgenin cazibesi artıyor
Akpınar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı’nın Yumurtalık ilçesinde yapılacağını açıklamasının, genişleme alanlarındaki yeni sanayi parsellerini gösterilen yoğun talep nedeniyle kura ile tahsis eden Adana Organize Sanayi Bölgesi’nin cazibesini daha da artırdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Liman ve benzeri tesisler Türkiye için çok ciddi dikkat çekici yatırımlar. Nereye yapılırsa yapılsın, ekonominin o noktada yoğunlaşmasını veya canlanmasını sağlar. Yumurtalık bölgesinde böyle bir liman hayata geçirilecekse, doğal olarak bu bölgede bir sanayi aksı oluşması beklenir. Aynı bölge içerisinde Ceyhan Endüstri Bölgesi, Ceyhan OSB, Kimya OSB ve Adana OSB olduğu dikkate alındığında, önümüzdeki süreçte Türkiye’de gelişebilecek nadide yerlerden biri olduğunu ifade edebilirim.”
“Çukurova sıçrama noktasının eşiğinde”
Akpınar, Çukurova’nın bir sıçrama noktasının eşiğinde olduğuna dikkati çekerek, “Hem limanı kullanacaksınız, hem sanayi için gerekli altyapı bulunacak. Ayrıca Türkiye’de bu liman bağlantısını sağlayabilecek çok fazla alternatifin olmadığını da görüyoruz. Gebze-Kocaeli hattında, İzmir hattında ekonominin yoğunlaşması ve yer olmaması nedeniyle, alternatifsiz olarak buranın gelişme ihtimali kaçınılmazdır. Liman ve diğer yatırımlar gerçekleşirse, Çukurova çok hızlı bir şekilde güçlenecektir. Bu bölge 10 yıl sonra dünyada çok daha fazla dikkat çekecek bir bölge olacak” dedi.
Üniversitelerin bilgi gücünü sanayiye kazandırmak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Bölge Müdürü Akpınar, “Çünkü, küreselleşen dünyada artık sadece üretmek yetmiyor, katma değerli üretmek zorundayız. Kalkınmamızın itici gücü olan ihracatımızı artırmanın en önemli yollarından birisi budur” ifadesini kullandı. (Birlik Haber Ajansı-BHA)