2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Muğla’da Vali İdris Akbıyık’ın ders zilini çalmasıyla başladı

Muğla Valisi İdris Akbıyık, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Menteşe Salih Zeki Gür İlkokulu’nda düzenlenen törene katıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MUĞLA-BHA

Muğla Valisi İdris Akbıyık, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Menteşe Salih Zeki Gür İlkokulu’nda düzenlenen törene katıldı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene Muğla Valisi İdris Akbıyık, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yard. Prof. Dr. Celal Ateş, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Muğla İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in mesajı okundu.

Yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin heyecanına ortak olan Vali Dr. İdris Akbıyık, 2024-2025 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek öğrencilere güzel ve başarılı bir eğitim yılı diledi.

Vali Dr. İdris Akbıyık, “Sevgili Öğrenciler! Uzun bir tatil sürecinin ardından sınıfları yeniden neşeyle doldurup okulunuz, öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla buluşmanın heyecanını yaşıyorsunuz.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Milletimizin siyasî, toplumsal hayatında, milletimizin fikrî terbiyesinde rehberimiz ilim ve teknik olacaktır. Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve teknik sayesindedir ki Türk milleti, Türk sanatı, ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı, bütün güzelliğiyle gelişir” demektedir. Okul ve eğitim genlerimizde taşıdığımız bütün potansiyeli açığa çıkartır. Okul ve eğitim bize yeni bir hayatın kapılarını, yeni ufuklar açar, dış dünyayı tanımamızı sağlar. Okul, gelenekleri modern bilim ve bilgiyle birleştirerek sizleri Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insanî değer ve erdemlerin kazandırıldığı bireyler olarak hazırlar. “ dedi.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ

Bu yıl uygulamaya geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinden bahseden Vali Dr. İdris Akbıyık, “Millî ve manevi değerler manzumesi ile maddi ve manevi kalkınmanın zirvesini hedefleyen, tüm insanlık için ise bir umut olacak Türkiye’nin inşasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ilkeleri hayati önem taşımaktadır.

Kültürümüzün taşıyıcısı olan güzel Türkçemizin, öğrencilerimiz tarafından nitelikli ve doğru bir şekilde kullanılabilmesi sağlanmalıdır. Eğitim ve öğretim süreçleri boyunca sahip olduğu değer ve kavramlar ile ülkemizi kalkındıracak, dünyada söz sahibi yapacak, donanımlı, okuyan, araştıran, başarılı, ahlaklı ve erdemli gençleri yetiştirecek olan sizlersiniz. Heyecanınıza ve ettiğiniz yemine güveniyoruz. Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” dedi.

2024-2025 eğitim ve öğretim yılında Muğla olarak bu sene 850 resmi ve özel okulumuzda 15 bin 515 öğretmen ve idareciyle toplam 168 bin 062 öğrencinin eğitim ve öğretime başladığını belirten Vali Dr. İdris Akbıyık, “Yaptığımız çalışmalarla Muğla’da eğitim yatırımlarına öncelik veriyoruz. Derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, okullaşma oranı, teknik donanım gibi eğitimin birçok göstergesinde ülke ortalamasının üzerinde bir eğitim altyapısıyla bu eğitim ve öğretim yılına hazırlandık.” diye konuştu.

SON İKİ YILDA 16 OKUL, 202 DERSLİK KAZANDIRILDI

Son iki yılda Muğla’ya 16 okul, 202 derslik kazandırıldığını söyleyen Vali Dr. İdris Akbıyık, “Çağın gereklerine uygun, modern ve güvenli okullarımızın sayısını arttırarak hem Muğla’mıza yaraşır eğitim ortamları oluşturmak hem de ikili eğitimi tamamen bitirerek eğitimin çıtasını daha yukarı taşımak için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Bu hedefle son iki yılda, hayırsever yatırımları hariç, yeni ve modern 14 okulun yapımına, Bakanlığımız tarafından 436 milyon 537 bin 661 TL kaynak aktarılmıştır. Yeni yapılan okullarımızla birlikte bu yıl 1 spor salonu, 200 öğrencilik yemekhane, 100 öğrencilik pansiyon eğitim camiamıza kazandırılmıştır.”

50 OKUL DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRİLDİ

Vali Dr. İdris Akbıyık son iki yılda devlet imkânları ile 50 okul – 110 binanın depreme dayanıklı hale getirilerek güçlendirildiğini ve baştan sonra yenilendiğini belirterek, “Okullarda Afet Risk Yönetimi” projesi kapsamında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan 4 okulun yapım ihalesinin yapılarak önümüzdeki yıla yetiştirilmesinin planlandığını belirtti.

Hayata geçirilen proje ve yatırımlardan da bahseden Vali Dr. İdris Akbıyık, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla dolu geçmesini temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu.

İlk ders zilinin çalmasının ardından Vali Dr. İdris Akbıyık ve protokol üyeleri sınıfları ziyaret ederek, öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diledi.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Muğla’da Vali İdris Akbıyık’ın ders zilini çalmasıyla başladı