1974 Kıbrıs Barış Hareketi gazileri 48 yıl sonra Kıbrıs’ta

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1974 Kıbrıs Barış Hareketi gazileri 48 yıl sonra Kıbrıs'taBEYPAZARI (BHA)- 1974 Kıbrıs Barış Harekatı gazileri, 15 Kasım Gününde kutlanacak olan Kıbrıs’ın kuruluş yıldönümüne katılmak üzere Belediye tarafından Kıbrıs’a götürülüyorlar.
Beypazarı Muharip Gaziler Derneği başkanı Ali Yalçınkaya’nın da aralarında bulunduğu 1974 Kıbrıs Barış hareketi gazileri bu gün gün, belediye Kültür Müdürü Zafer Poyraz başkanlığında, Kıbrıs’a gidiyorlar.
Gaziler, Kıbrıs’ta 14 Kasım 2022 Günü Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, tarafından kabul edilecekler.
Ertesi günü de kutlanacak olan Kıbrıs’ın Kuruluş yıldönümü etkinlerine ellerinde Türk ve Kıbrıs bayrakları ile şeref tribününde yerini alacaklar.
Ardından, geziler Kıbrıs’ta bir çok yeri ve bölgeyi, savaşın ağırlıkta geçtiği alanları gezecekler.
Muharip Gaziler Derneği başkanı Ali Yalçınkaya, 1974 yılında katıldığı savaşlarda, bir Türk askeri olarak, Rahmetli Başbakan Bülent Ecevit’in Amerika’da yaptığı görüşmeler sonrasında olumsuz sonuçlanması sonrasında o önemli(Ayşe Tatile çıktı) parolayı vererek, Savaş’ın başladığını söyledi.
Yarın Kıbrıs’ta olacaklarına değinen Muharip gaziler Derneği Başkanı Ali Yalçınkaya, şunları kaydetti.
“Çok heyecanlıyım. Çünkü aradan geçen uzun yıllar sonra Kıbrıs’a, Belediyemizin destekleriyle gidiyoruz. Yeniden oraları, göreceğiz. Anılarımız tazelenecek. Sayın Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bizleri Cumhurbaşkanlığı makamında kabul edecekler.20 Gazimizle birlikte gidiyoruz. Bizlere rehberlik edeceklere şimdiden çok çok teşekkür ediyorum, Belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Orada Resmi kutlamalara katılacağız.” (Yaşar Tonbak)

1974 Kıbrıs Barış Hareketi gazileri 48 yıl sonra Kıbrıs’ta