TÜİK verilerine göre, eylül ayında genç işsizlik oranının artış gösterdiğini duyuran Yılmaz, dezenflasyon döneminde uygulanan "istihdam dostu" politikaların işsizlik oranını tek haneli seviyede tutmayı başardığını vurguladı. Eylül ayı itibariyle mevsim etkisinden arındırılmış istihdamın yıllık 1,1 milyon kişi artarak 32,8 milyona ulaştığını belirtti. Bu gelişme, Türkiye ekonomisinin dirençli yapısının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. İstihdam oranının yüzde 49,7 seviyesinde gerçekleştiğini de aktaran Yılmaz, iş gücü piyasasında olumlu bir tablo sergilendiğini kaydetti.
Yılmaz, iş gücüne katılım oranının yıllık bazda 1,2 puan artarak yüzde 54,4’e ulaştığını ve bu artışın Türkiye ekonomisinin büyüme kapasitesine dair olumlu sinyaller verdiğini söyledi. İş gücüne katılım oranındaki artış, daha fazla insanın iş piyasasında yer almak istediğini ve ekonominin canlı bir yapıda olduğunu gösteriyor.
2024 yılı eylül ayı işsizlik oranının yüzde 8,6 seviyesinde sabit kaldığını belirten Yılmaz, "İstihdamda artış eğilimi devam ederken, işsizlik oranının Orta Vadeli Program döneminde gerileyerek 2012 yılından bu yana en düşük seviyesine ineceğini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı. OVP’nin temel hedeflerinden biri olan işsizliği kalıcı olarak düşük seviyelere çekmenin, ekonominin sürdürülebilir büyümesi için önemine dikkat çekti.