Başlan, kamu çalışanları ve emeklilerinin enflasyon karşısında ezildiğini belirterek, “Yılın ilk altı ayında alınan %15’lik maaş artışı, TÜİK verilerine göre altı aylık enflasyonun %24,73 olmasıyla erimiştir. 2024 yılının ikinci yarısı için verilen %10’luk artış da aynı şekilde yetersiz kalmıştır,” dedi.
"Enflasyon Farkı Aylık Olarak Maaşlara Yansıtılmalı"Altı ayda bir yapılan maaş artışlarının daha ilk aylarda enflasyon karşısında yetersiz kaldığını ifade eden Başlan, sabit gelirlilerin alım gücünün düştüğünü dile getirdi. "Altı ay sonra verilen enflasyon farkı geçmiş dönemleri kapsamadığından, oluşan farklar sabit gelirlilerin cebinden çıkmaktadır. Yıllardır oluşan kayıplar karşılanmalı ve aylık enflasyon farkı maaşlara yansıtılmalıdır," dedi.
"Vergi Dilimi %15’te Sabitlenmeli"Memurların en büyük sorunlarından birinin de yüksek vergi yükü olduğunu belirten Başlan, “Memurlar, yılın ikinci yarısında alınan zammı zaten görememekte, vergi dilimine girilmektedir. Birçok kesime verilen vergi avantajları kamu görevlilerine verilmemektedir. Kamu çalışanlarının vergi dilimi %15’te sabitlenmelidir,” diye konuştu.
"Refah Payı Şart"Ahmet Başlan, TÜİK enflasyonu ile yapılan zamların memur ve emeklilerin alım gücünü artırmadığını ve refah payının bir gereklilik olduğunu vurguladı. "Enflasyon kadar yapılan artış sıfır zammı ifade eder. Sabit gelirlilerin alım gücünü artırmak için enflasyonun üzerinde refah payı verilmesi şarttır," dedi.