Nazilli Ticaret Odası Üye Buluşma Toplantılarına Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli Ticaret Odası Üye Buluşma Toplantılarına Devam Ediyor

Düzenlenen toplantıda Tekstil, Hazır Giyim ve Konfeksiyon Meslek Grubunda kayıtlı olan üyeler ile Elektrikli Ev Aletleri ve Beyaz Eşya Ticareti Meslek Grubunda kayıtlı üyeler bir araya geldi.

Üyeler, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan tarafından karşılandı. Ticaret Odası Yönetim Kurulu ile Oda Meclisini temsilen Başkan Nuri Arslan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Eren, Sayman Üye Serkan Saygılı, Üye Özen Akgün ile Meclis ve Komite Üyeleri Ferhat Yetik, Yunus Emre Tüzemen, Fatih Sarpkaya ve Ali Taylan Özova toplantıda hazır bulundular.

Toplantıda 3.Meslek Grubu ile 12.Meslek Grubunda 20 yıl ve üzerinde Ticaret Odası kaydı bulunan üyelere teşekkür belgeleri takdim edildi. Ticaret Odası temsilcileri ile üyelerinin bir araya geldiği toplantıda; 2013 yılından bugüne kadar, 3.Meslek Grubu ile 12.Meslek Grubu için yapılan lobi faaliyetleri ile meslek grubu üyelerine yönelik çalışmalar anlatıldı. Ayrıca Oda faaliyetleri kapsamında hayata geçirilen projeler, Nazilli İl Olsun Platformu çalışmaları, Nazilli Uzun Yaşam Köyü Projesi, Sümer Üniversitesi kurulma çalışmaları, Sümerbank Fabrika Alanının kentin ihtiyacına yönelik olarak kullanımı için yürütülen çalışmalar, yerel ürünlerle ilgili Coğrafi işaret çalışmaları ve üyelerin talebi üzerine gerçekleştirilen lobi faaliyetleriyle ilgili tanıtım videosu gösterildi. Nazilli Ticaret Odasının üye odaklı hizmet vermeyi amaç edinen bir kurum olduğu, mevzuattan kaynaklanan yasal sorumlulukların yanında faaliyetlerin tamamının üyelerin talep ettiği iktisadi ve sosyal hususlardan oluştuğu irdelendi.

Bölge Odası hüviyetinde hizmet veren Oda’nın yetki ve sorumluluk alanının; Nazilli ile birlikte Bozdoğan, Buharkent, Karacasu, Kuyucak, Yenipazar ve Sultanhisar ilçelerinden oluştuğu, bu nedenle bölge olarak bakıldığında farklı özelliklere sahip ilçelerden oluşan sorumluluk alanı içinde Yönetim Kurulunun tüm üyelerin sesi olmaya gayret gösterdiği ifade edildi.

“ÜYELERİMİZE GÖNDERDİĞİMİZ ANKETLERDEN GERİ DÖNÜŞ ALAMIYORUZ”

Yönetim Kurulu Başkanı Arslan yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Göreve geldiğimiz 2013 yılından beri yaptığımız çalışmaları, proje ve faaliyetleri sizlere aktaramadığımızı, iletişim noktasında eksikliğimiz olduğunu fark ettik. O nedenle yaklaşık üç yıl önce bu toplantıları planlamıştık. Ancak Allah bir daha göstermesin, önce kovid salgını, arkasından küresel ekonomik kriz ve son olarak da 11 İlimizde yaşanan ancak ülkemizin tamamını etkileyen Kahramanmaraş depremi nedeniyle üye buluşma toplantılarını gecikmeli de olsa yapıyoruz ve bundan sonra da devam ettirme düşüncesindeyiz. Katılımınız için teşekkür ediyor, Yönetim Kurulu ve Oda Meclisim adına hoş geldiniz diyorum. Öncelikle bir konuya değinmek istiyorum. Sizlere belirli periyotlarla anket formları gönderiyoruz. Bunda iki önemli amacımız var. Birincisi yaptığımız çalışmaların üye nezdindeki karşılığını ölçmek, İkincisi de Oda proje ve faaliyetlerine yön verecek sizlerin talep ve ihtiyaçlarını öğrenmek. Takdir edersiniz ki üyelerin tamamının sıkıntı ve ihtiyaçlarını bilebilme imkanımız yok. Ancak 5 bine yakın üyemizden sadece 40 kişi anketi doldurup geri gönderiyor. Yani diğer bir ifadeyle biz mecburen 40 kişinin talep ve iktisadi ihtiyaçlarına göre Odanın stratejilerini belirliyoruz. İşletmeniz ile ilgili talep ve ihtiyaçlarınız Odamıza yazılı olarak bildirilirse çözümü için imkan ve yetkimiz dahilinde tüm gayretimizi gösteririz. Bize gönderilen anketlerin tamamı mutlaka değerlendirmemizden geçmektedir. Şunu da belirtmek isterim ki; talep edilen her hususu gerçekleştirme veya kanun çıkarma yetkimiz yok. Ancak konular ilgili kişi ve makamlara Sorunlar Dosyası vasıtası ile mutlaka iletilmektedir. Nazilli Ticaret Odası olarak sizlerin ihtiyaçları ve talepleri dahilinde faaliyet gösteriyoruz. 2013 yılından bu güne kadar birçok sorunun çözümüne katkı sağladık. Gerçekleşmesi için çalıştığımız, her platformda yetkililere iletilen konuların başında; küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaç duyduğu esnaf kefalet kredisi benzeri bir finans sistemi gelmektedir. Esasen bir kamu kaynağı olan Halk Bankası tarafından tahsis edilen Esnaf Kredisinden aynı işi yapan, aynı ölçekteki firmalardan Ticaret Odasına kayıtlı olanlar faydalanamamaktadır. Esasen Anayasaya aykırı olduğunu düşündüğümüz bu durumun bir an önce düzeltilmesi için gayret gösteriyor ve lobi faaliyeti yürütüyoruz. Yasa değişikliği gerektiren önemli bir konu. Ancak talebimiz dikkate alınır, kabul görürse sadece bölgemizdeki değil ülkemizin tamamındaki Ticaret Odası üyeleri önemli bir finans kaynağına kavuşmuş olacaklar

“NAZİLLİ İL OLSUN PLATFORMU OLARAK; ATATÜRK’ÜN NAZİLLİ İLERİDE İL OLACAKTIR SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Nazilli’nin il olması için sözde değil, özde güç birliği yapıldığını söyleyen Arslan, “Nazilli İl Olsun Platformunun başkanlığını ve sekreteryasını yürütüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce platform üyeleri ile birlikte tüm partilerin genel merkezlerine ziyaretlerde bulunduk. Genel Başkan veya Yardımcıları ile görüştük. Nazilli’nin neden il olması gerektiğini anlattık. Raporlar sunduk. Nazilli’nin tek başına değil ilçeleriyle birlikte var olduğunu, birbirimize bağlı olduğumuzu ifade ettik. Bu ziyaretler neticesinde Bozdoğan, Buharkent, Karacasu, Sultanhisar, Yenipazar, Kuyucak ve Nazilli ilçelerinin tek yumruk olduğu ve platform çalışmalarında önemli mesafeler alındığı gözlemlendi. Bölgenin menfaatleri doğrultusunda, tüm siyasi parti temsilcileri ile yerel kurumların kader birliği yaptığı örnek bir dayanışma sergilendi. ‘Burada üç kişi bir araya gelemez’ düşüncesinin doğru olmadığı, bölge insanının istediği takdirde her şeyi başarabileceği de ispatlanmış oldu. Bu güne kadar Nazilli’nin il olması konusunda yapılan çalışmaları değerlendirdiğimizde, gerek kurumlar arası dayanışma ve gerekse devlet büyüklerimizin konuya yaklaşımları açısından en şanslı dönemi yaşadığımıza inanıyorum. Bölgemize özgü yerel ürünlerimizin gelecek nesillere vasıflarını yitirmeden aktarılmasını sağlamak için Coğrafi İşaret çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

“YAPICI ELEŞTİRİLERE HER ZAMAN AÇIĞIZ, HER ŞEYİ DÖRT DÖRTLÜK YAPTIĞIMIZI İDDİA ETMİYORUZ”

Üyelerin istek ve taleplerinin birinci öncelikleri olduğunu aktaran Arslan, “Yapıcı ve yol gösterici eleştirilere her zaman açığız. Ancak biraz önce de ifade ettiğim gibi sorun ve sıkıntıların bizimle paylaşılmasını istiyoruz. Maalesef çok az sayıda geri dönüş oluyor. Halbuki hizmetlerimizin odak noktası sizlerin görüş ve talepleridir. Biz sorunlarınızı bilmeliyiz ki gerekli çalışmaları yapalım, sizlerin derdine derman olmaya çalışalım” diye konuştu.

“NAZİLLİ’NİN ALTERNATİF OLABİLECEK İKİNCİ BİR TİCARET MERKEZİNE İHTİYACI VAR”

Konuşmasına devam eden Arslan, “Altıntaş Mahallesi ve özellikle Uzun Çarşı, bölgemizin en eski ve düzenli iş merkezi olma hüviyetini devam ettiriyor. Uzun Çarşının özelliğini kaybetmeden devam etmesi herkesin ortak düşüncesidir. Bu konuda herhangi bir terettüdümüz bulunmamaktadır. Ancak şu gerçeği de kabul etmeliyiz ki; 40 ilden daha büyük diye ifade ettiğimiz Nazilli’nin ticaret ve finans merkezi olan Uzun Çarşı artık ihtiyacı ve talebi karşılamamaktadır. İl olması için çalışmalar yürüttüğümüz Nazilli’nin alternatif yeni bir ticaret, imalat ve finans merkezine ihtiyacı bulunmaktadır. Hizmet Binamızın bulunduğu bu bölge ihtiyaca cevap verecek potansiyele sahiptir. Kısa bir süre içinde tamamlanacak olan Ek binamızdaki işyerlerinden birisi Halk Bankasının ikinci şubesi olacaktır. Bu konuda başından beri bizi destekleyen ve emeği bulunan Aydın Milletvekili Sayın Mustafa SAVAŞ’ a teşekkür ediyorum. Toplantıya katılımın yüksek olması bizleri mutlu etti. Sorunların çözümü için çaba göstermeyi sürdüreceğiz. Üye buluşma toplantılarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Toplantı teşekkür plaketi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Nazilli Ticaret Odası Üye Buluşma Toplantılarına Devam Ediyor