Ardahan ve bölge ilerinin yöresel lezzetlerinden bir olan kaz eti, Ardahan Ticaret Odasının girişimleriyle geçtiğimiz yıl Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret tescil belgesini ilk alan il olmuştu.
Özkan KARAKAYA / ARDAHAN – BHA
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasının geçtiğimiz yıl aldığı coğrafi işaret tescil belgesini bu yıl yeni alabilen Kars Ticaret Odası Başkanı Ertuğrul Alabeyoğlu, coğrafi işaret alan Kars’ın kaz etinin ilin gastronomi mirasları arasına girdiğini vurgulayarak; “Bu eşsiz lezzet, Kars'ın özel coğrafi koşullarında yetişen kazların etinden elde edilir.
Kars Kaz Eti, uzun yıllara dayanan geleneksel bir hazırlık yöntemi ile işlenir ve bu yöntem Kars'ın benzersiz iklim, yüksek rakımları ve yem bitkilerinin etkisiyle özgün bir tat profili oluşturur. Bugün bu değerimizin, Kars Ticaret ve Sanayi Odası ve kıymetli hocalarımızla birlikte vermiş olduğumuz 4 yıllık büyük emek sonucu coğrafi işaretini alarak tescil altına almanın gururunu yaşıyoruz” dedi.