ATSO, Kars Ticaret Odasına nal toplattı

Ardahan ve bölge ilerinin yöresel lezzetlerinden bir olan kaz eti, Ardahan Ticaret Odasının girişimleriyle geçtiğimiz yıl Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret tescil belgesini ilk alan il olmuştu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ATSO, Kars Ticaret Odasına nal toplattı

Özkan KARAKAYA / ARDAHAN – BHA

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasının geçtiğimiz yıl aldığı coğrafi işaret tescil belgesini bu yıl yeni alabilen Kars Ticaret Odası Başkanı Ertuğrul Alabeyoğlu, coğrafi işaret alan Kars’ın kaz etinin ilin gastronomi mirasları arasına girdiğini vurgulayarak; “Bu eşsiz lezzet, Kars’ın özel coğrafi koşullarında yetişen kazların etinden elde edilir.

Kars Kaz Eti, uzun yıllara dayanan geleneksel bir hazırlık yöntemi ile işlenir ve bu yöntem Kars’ın benzersiz iklim, yüksek rakımları ve yem bitkilerinin etkisiyle özgün bir tat profili oluşturur. Bugün bu değerimizin, Kars Ticaret ve Sanayi Odası ve kıymetli hocalarımızla birlikte vermiş olduğumuz 4 yıllık büyük emek sonucu coğrafi işaretini alarak tescil altına almanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

ATSO, Kars Ticaret Odasına nal toplattı