ANKARA-BHA

Trafik Haftasında öğrencilere trafik kuralları anlatılıyor Trafik Haftasında öğrencilere trafik kuralları anlatılıyor

Ankara’nın Emek semtinde 6 Mayısta hizmete giren Zatibey Fırın, klasik fırın anlayışının ötesine geçerek hem görsel hem de deneyimsel bir üretim alanı sunuyor. Butik pasta tasarımlarıyla dikkat çeken işletme, çocuklara yönelik yaratıcı atölye programlarıyla da fark yaratmayı hedefliyor.

İşletme müdürü ve butik pasta şefi Nezahat Metin, atölye fikrinin temelinde çocukların hayal gücünü desteklemek ve üretim sürecine dahil etmek olduğunu belirtti. Metin, "Çocukların yaratıcılıklarını kullanarak çizdikleri pastaları birebir gerçeğe dönüştürüyoruz. Onlar için eğlenceli ve kişisel bir deneyim yaratmak istiyoruz. Şunu istiyoruz; 'Atölyede minik aparatlar ve yenilebilir şeker hamurlarıyla kendi cupcake’lerini tasarlasınlar, o materyali tanısınlar.' Bir oyun hamuru gibi zaten, tek farkı yenilebilir olması. Dolayısıyla hem süslesinler hem tadım yapsınlar hem de oynayıp eğlensinler istiyoruz" dedi.

Nezahat Metin

"Ankara için bir ilk olacak"

Henüz hazırlık aşamasında olan bu etkinliklerin küçük gruplar halinde, zaman zaman anne-çocuk temasıyla da yapılabileceğini söyleyen Metin, “Açık atölyenin yurt dışında çok fazla örneği var. Türkiye'de çok fazla yok. Özellikle Ankara'da hiç yok. Burası da bir ilk olacak. Açık atölye çalışmak hem hijyen kuralları gereği hem de çalışan kişinin iletişimiyle alakalı olarak hem çalışanın daha titiz davranmasını hem de müşterinin gözlemlemesini sağlar. Biz de bu riski tüm yönleriyle üzerimize alıyoruz. Ankara büyük bir şehir, birçok yerden bu anlamda bizi ziyaret etmelerini arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

Zatibey Fırın yalnızca çocuklara değil, yetişkinlere yönelik kişiye özel tasarımlarıyla da öne çıkan bir işletme olma hedefinde. Nişan, doğum günü ve özel kutlamalar için hazırlanan ürünlerin, müşterilerin hayal ettikleri konseptlere uygun olarak titizlikle tasarlandığını belirten Metin, şöyle konuştu:

"Anılarda güzel yer almak istiyoruz"

“Nişan, doğum günü gibi tekrarı olmayan özel anlar çok kıymetli. Bu günlerde de biz, onların tam konseptine yakışır ürünler çıkartmayı hedefliyoruz. İnsan senede bir kere bir yaş alıyor, bir defa nişanlanıyor, bir yaş bir kez kutlanıyor. Dolayısıyla ben bu konuda tüm ekibimle birlikte çok hassas davranıyorum. Çünkü onların fotoğraflarında ebediyen güzel hatırlanmak, anılarında güzel yer almak istiyoruz. O yüzden burada da çok hassas tasarımlar yapıyoruz. Ben de yıllardır edinmiş olduğum bilgiyi, birikimi buraya aktarıyorum. Burada gördüğünüz modeller tamamen benim hayal ürünüm, dediğim gibi müşterilerimizin hayal ürünlerini de yansıtabiliyoruz”

Zatibey Firin

Pastaları ve çeşitli ürünleriyle renkli ve bir o kadar da ferah bir görüme sahip olan Zatibey Fırın, yalnızca lezzet sunmakla kalmıyor; kişisel dokunuşlar, yaratıcı deneyimler ve özgün tasarımlarla Ankara’nın butik pastacılık anlayışına yeni bir soluk getirmeye aday görünüyor.

İşletmenin diğer çalışanları ise mahallede uzun süredir eksikliği hissedilen bir boşluğu doldurduklarını ifade ederek, “Yeni açılan bir işletmeyiz. Geri dönüşler güzel ve olumlu oluyor. Mahallede fırın eksikliği varmış, zaten günümüzün eksikliği bu. Artık her yer cafe oldu. Fırın kafe sektörünün ilerde daha popüler olacağını düşünüyorum. Biz de ilk adımlarını attık. Biz kaliteli hammadde ve sürdürülebilirlik ustalık konusunda en iyisini en kalitelisini yapmaya özen gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz.” diye konuştu.

Zatibey Firin2