Beypazarı ilçesinde kadınların kışlık tarhana ve salça yapımı sürüyor

Beypazarı İlçesinde yiyecekler arasında önemli bir yere sahip tarhana yapımı halen sürüyor. Kadınlar bu aylarda kışlık ürün hazırlıklarını sürdürüyorlar.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşar TONBAK / ANKARA-BHA

İlçenin Zafer Mahallesinde yaşayan Münevver Çiftci, ilerlemiş yaşına rağmen tarhana ve Salça yapımından vazgeçmediklerini ve tarhana ile salça, kurutulmuş biber ’in stoklarında(kilerinde) olmazsa olmazlar arasında olduğunu söyledi.

Bu günlerde yapılan tarhananın çok güzel olduğuna değinen Çiftci, “Tarhana hamurunu serdiğimizde yavaş yavaş, kuruyacak ve ovulması daha kolay olur. Biden kuruyan tarhana içini çok kurutmadan kurumuş olur ve çok uzun ömürlü olmaz. Sağlığımız elverdiği ölçüde, tarhana yapmaya, erişte kesimi, biber, patlıcan kurutmalarını yaparız ve kışında çoluk çocuğumuzla birlikte yeriz. Biz, Beypazarı kadınları olarak ananevi gelenek ve göreneklerimizden vazgeçemeyiz. Kilerimizde, yada ambarımızda kışlık yiteceklerimiz olması gerekir. Ben 83 yaşındayım ve bu işleri yapmazsam rahat edemem, yani huzursuz olurum.” dedi.

83 yaşındaki Münevver Çiftci, bu aylarda bağda bahçede olan ürünlerin değerlendirilmesi önemli ve kendi yetiştirdiğimiz ürünlerden olup, sağlıklı bir şekilde tüketilmesinin önemine vurgu yaptı.

Beypazarı ilçesinde kadınların kışlık tarhana ve salça yapımı sürüyor