Amasya Valisi ve Belediye Başkanı aşçı önlüğü giyinip yemek yaptı

‘21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’ kapsamında, Şehzadeler Gezi Yolu’nda Amasya'ya özgü lezzetlerin tanıtıldığı etkinlik düzenlendi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasya Valisi ve Belediye Başkanı aşçı önlüğü giyinip yemek yaptı

Betül Yılmaz/AMASYA-BHA

Düzenlenen programa Vali Yılmaz Doruk ve eşi Meral Doruk’un yanı sıra Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, Baro Başkanı Av. Bahadır Tekeş, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kurt, protokol üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, kadın kooperatiflerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Eken ile Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Daşkın, tarih ve kültür şehri Amasya’mızda gastronomi alanında yapılan çalışma ve projelerden bahsettiler. Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi ise geleneksel lezzetlerin tanıtılmasının önemi ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Yılmaz Doruk ise konuşmasında şunları ifade etti:

“Yemek kültürü her toplumun milli kimliği ve geleneklerinin yansımasıdır. Türk mutfağımız da binlerce yıl boyunca, farklı coğrafyalarda hüküm sürmemiz ve farklı milletlerle etkileşim halinde olmamızın da etkisiyle, oldukça zenginleşerek, dünya mutfakları arasında önemli bir yer edinmiştir.

Bu kadim mutfak kültürümüzün dünyaya en iyi şekilde tanıtılması noktasında, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın koordinasyonunda gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası çok anlamlı ve kıymetlidir.

Türkiye kültürel anlamda çok zengin bir ülke. Amasya’mız da tarihiyle, kültürüyle, turistik yerleriyle, misafirperver insanıyla, ülkemizin görülmeye ve yaşanmaya değer bir şehridir.

Amacımız bu şehre gelen yerli ve yabancı misafirlerimize doğal ve kültürel zenginliklerimizin yanı sıra zengin Amasya Mutfağımızı da tanıtmaktır.

Valiliğimiz öncülüğünde coğrafi işaretleri alınmış Toyga Çorbası, Amasya Keşkeği, Çiçek Bamyası, Baklalı Dolma, Amasya Çöreği, Amasya Yağlısı gibi pek çok yöresel lezzetimiz bulunmaktadır. Şehrimizde belli bir üne kavuşmuş ürünlerin korunması ve gastronomi turizminin geliştirilmesi açısından coğrafi işaret çalışmalarını son derece önemli görüyoruz.

Değerli Amasyalılar, Valilik olarak ilimizin zengin gastronomi kültürünün ve köklü tarihinin gelecek nesillerimize aktarılması ve geliştirilmesi noktasında, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tüm paydaşlarımızla istişare içerisinde neler yapabilirizin çabası içinde olacağız. ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinliklerimize tüm hemşehrilerimizi bekliyor, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yılmaz Doruk ve Belediye Başkanı Avukat Turgay Sevindi aşçı önlüğü giyinip “Amasya Şehzade Kebabı” yaptı ardından standları gezerek yöresel lezzetler hakkında bilgi aldılar.

 

Amasya Valisi ve Belediye Başkanı aşçı önlüğü giyinip yemek yaptı