AKSARAY-BHA
Kardiyoloji Poliklinik şartlarındaki hizmetler daha kısa sürede verilecek. Hastalar il dışına yönlendirilmeden tanı ve tedavileri Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılacak.
Aksaray’da sağlık alanında verilen hizmetlerde hastaların teşhis ve tedavilerine yönelik tıbbı yatırımlar ve hizmetler genişletiliyor. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde inme (felç) rahatsızlıkları ve Kardiyoloji polikliniklerine müracaat eden hastaların; kalp damarlarının durumu ile ilgili tetkik, tespit ve tedavileri ile ilgili Anjiyografi ünitesinin 2.’si hizmete açıldı.
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Anjiyografi cihazının ikincisinin kurulması ile inme merkezinin daha aktif hale geleceğini, kalp damar cerrahisi ile kardiyoloji polikliniklerinde hizmetlerin daha kısa sürede tamamlanarak, vatandaşların il dışı sevk yönlendirmeleri yerine hastaya teşhis ve tedavi imkânlarının Aksaray’da sağlanacağını söyledi.
Vali Kumbuzoğlu Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç ve Hastane Başhekimi Onur Karaca’dan bilgi aldı. Anjiyografi ünitesinde incelemelerde bulunarak bilgi alan Vali Kumbuzoğlu 2.Anjiyografi ünitesinin kurulumunun tamamlanarak hizmete alındığını Aksaray’a hayırlı olması dileğinde bulundu.
Daha çok hastaya daha kısa sürede tedavi imkanı sağlanacak
Sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yapan Vali Kumbuzoğlu; ikinci Anjiyografi cihazının devreye alınması ile acil durumlarda ve kardiyoloji polikliniğine başvuran hastaların kalp damar rahatsızlıkları ile ilgili teşhis ve tedavilerinin daha hızlı yapılacağını ifade ederek;
“Sağlık hizmetlerinin aksamaya meydan verilmeden en iyisinin verilmesi gerekiyor. Eğitim Araştırma Hastanemize 2. Anjiyografi cihazının kurulumu tamamlandı. Amacımız hemşerilerimize hastanede tecrübeli hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız ile en iyi hizmeti vermektir. Anjiyografi ünitesinde 2022-2023 yıllarında yıllık 2.000 hastaya anjiyo işlemi yapılırken 2024 yılında bu sayı 3 bini aşmıştır. Acil durumların yanı sıra Kardiyoloji polikliniklerine rahatsızlıkları nedeniyle başvuran vatandaşlarımıza daha kısa sürede tedavi imkânları sağlamak için 2. Anjiyografi cihazının alımı yapıldı. Böylece il genelinde hastanemize gelen vatandaşlarımızı il dışına yönlendirmeden hatta yakın çevre illerden ilimize müracaat eden vatandaşlarımız içinde tetkik ve tedavi imkânlarını sağlamış olacağız.’ dedi.
İki ünite olarak hizmet verecek Anjiyografi cihazı ile aylık ortalama 250 hastanın tetkik ve tedavisinin yapılacağı belirtilerek inme (felç) merkezinin de daha aktif çalışmalarını sürdüreceğini vurgulandı.