Gençlik Ruh Sağlığı Çalışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik Ruh Sağlığı ÇalışmalarıGençlerin ruh sağlığını korumak, psikolojik dayanıklılığını artırmak, iyilik halini güçlendirmek, kurumlar arası işbirliğini sağlamak üzere Bakanlığımız tarafından başlatılan “Gençlik Ruh Sağlığı Çalışmaları” ilgili kurumların işbirliğinde yürütülmektedir. Bu kapsamda 2022 yılı Eylül ve Ekim aylarında Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne (KYGM) bağlı yurtlarda görevli personelin gence yaklaşım konusunda bilgi ve donanımını artırmak üzere “Gençle Çalışmak” konulu eğitimler yapılmış olup toplam 463 yurt personeline ulaşıldı.
Gençlik Ruh Sağlığı Çalışmalarının devamı olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Altıeylül Belediye Başkanlığı, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Balıkesir Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü, Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Balıkesir Yeşilay Cemiyeti Şubesi’ nin katılımı ile12 Ekim 2022tarihinde Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsünde, 13 Ekim 2022 tarihinde ise Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesinde stant ve farkındalık faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.
Açılan stantlarda “Teknoloji Bağımlılığı, Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum Projesi ve Madde Bağımlılığı, Depresyon, Ruh Sağlığını Güçlendirmek İçin Öneriler, Sağlıklı Hayat Merkezlerinin Faaliyetleri, Kadına Yönelik Şiddet ve KADES Uygulaması, SİBERAY Projesi, ALO 183 Destek Hattı” vb. konularda bilgilendirme çalışmaları yürütülmüştür. Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz pilav-ayran dağıtımı ve e-spor tırı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün satranç, mini golf, okçuluk, voleybol, dart vb. oyunları, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün fotoğraf ve kitap sergisi gençler tarafından ilgiyle karşılandı. (10numarabasın)

Gençlik Ruh Sağlığı Çalışmaları