Fırat Üniversitesinde sağlık bilimleri alanındaki lisans öğrencileri için ‘Akademik Becerilere giriş ve TÜBİTAK projeleri’ hazırlama eğitimi düzenlendi.
Fırat Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından TÜBİTAK 2237/A Bilimsel Eğitim etkinlikleri desteği programı kapsamında, Sağlık Bilimleri alanındaki lisans öğrencileri için Akademik Becerilere Giriş ve TÜBİTAK Projeleri Hazırlama eğitimi düzenlendi.
İpek Yolu Gençlik Merkezinde düzenlenen eğitim programına, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Sağlık Bilimleri Alanındaki Lisans Öğrencileri için Akademik Becerilere Giriş ve TÜBİTAK Projeleri Hazırlama Eğitimi Koordinatörü Prof. Dr. Engin Şahna, Fırat, İnönü, Karadeniz Teknik ve Yeditepe Üniversitelerinden eğitimciler, eğitim alacak 16 farklı Üniversiteden 40 katılıcı lisans öğrencisi ile Eczacılık, Tıp ve Diş Hekimliği fakülteleri öğrencileri katıldı.
ŞAHNA: KENDİLERİ İÇİN BİR FARKINDALIK OLUŞUYOR
Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Alanındaki Lisans Öğrencileri için Akademik Becerilere Giriş ve TÜBİTAK Projeleri Hazırlama Eğitimi Koordinatörü Prof. Dr. Engin Şahna, eğitimin amacının Sağlık ve Doğa Bilimleri alanında öğrenim gören lisans öğrencilerinin bilimsel bir fikri proje önerisi haline getirme becerilerini geliştirmek, eğitimleri sırasında bilimsel araştırma kültürü ile tanışarak, kariyerlerini planlamada kendileri için farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.
GÖKTAŞ: KATKISI OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise, düzenlenen eğitim programlarının TÜBİTAK projesi hazırlamak isteyen lisans öğrencilerine yol gösterici olduğunu belirterek, eğitim programının düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından eğitim programına emeği geçenlere Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz tarafından teşekkür belgesi verildi.
Dört gün boyunca devam edecek olan proje kapsamında; eğitime katılan lisans öğrencilerine, Hipotez kurma, Araştırma projesi hazırlama, TÜBİTAK destekleri, Bilimsel makale analizi ve Literatür tarama konularında çeşitli eğitimler verilecek. (Sıtkı Taşel)