THY’nin 50. yıl gururu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

THY'nin 50. yıl gururuHafta bir uçuştan, günde 7 uçuşa..
HAMBURG – Milli havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları (THY), Hamburg’dan ilk uçuşunun 50. yılını görkemli bir törenle kutladı. 1972’de yaptığı Hamburg – İstanbul seferinin üzerinden geçen 50 yılda, o tarihten bu yana THY Hamburg’dan Türkiye’ye uçuş sağlayan en büyük şirket oldu. 50 yıl önce haftada bir uçuşla Hamburg uçuşuna başlayan THY, şimdi ise haftada 28 ila 35 seferiyle Hamburg’dan Türkiye’ye en fazla uçuş yapan havayolu şirketi olarak zirvede yer aldı. Özellikle başka ülkelere bağlantı uçuşlarında da Hamburg-İstanbul seferi, yabancılar tarafından da çok tercih ediliyor. THY, Hamburg’dan İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanına günde 4-7 uçuş yaparken, yaz tarifesinde ise Antalya ve Ankara’nın yanı sıra Adana, Elazığ, Gaziantep, Kayseri, Ordu-Giresun ve Samsun gibi birçok destinasyona da direk uçuşları yapıyor. Korona krizinde hizmetlerini en iyi yapan havayolu şirketleri arasında yer alan THY, Hamburg’daki gücünü de arttırmayı başardı.

8 AYDA 47 MİLYON YOCU TAŞIDI
Pandemiye rağmen 2021 yılında 45 milyon yolcu taşıyan THY, Ocak ve Ağustos 2022 tarihleri arasında Hamburg’dan Türkiye’ye seyahat eden veya dönen 800.000 yolcunun yaklaşık yüzde 43’ünü taşıyarak büyük bir başarıya imza attı. Buna İstanbul üzerinden uzun mesafeli yolculuğa çıkan yolcular da dahil. THY yılın ilk yarısını ise 737 milyon ABD doları net kâr ile kapatarak ilk 8 ayda yaklaşık 47 milyon yolcu taşıdı ve 2021’deki 45 milyon rakamını daha şimdiden geçti. 2011’den 2016’ya kadar sürekli olarak Avrupa’nın en iyi havayolu seçilen THY, 2023 yılına kadar 500 uçak ile dünyanın en büyük ve en modern filolarından birini sahip olmayı hedefliyor.

APRONDA TOPLANDILAR
Hamburg Havalimanı ve THY, 50 yıllık iş ilişkilerini kutlamak üzere havalimanında bir kutlama töreni düzenledi. Hamburg Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Michael Eggenschwiler, Hamburg Başkonsolosu E. Derya Kara, Hamburg Ekonomik İşler ve İnovasyon Bakanlığı Havacılık Dairesi Başkanı Dr. Judith Reuter, THY Hamburg Müdürü Nurullah Oğuz ile ticaret ataşeleri, seyahat acente sahipleri, dernek başkanları ile birlikte özel davetlilerin katıldığı programla, ilk uçuşun 50. yılı kutlandı. İstanbul – Hamburg seferini yapan Airbus A330 „Pamukkale“ uçağı, bu tarihi uçuşa 250 yolcusuyla birlikte şahitlik yaptı. İlk önce apronda buluşan yetkililer „Seit 1972, Hamburg-İstanbul“ (1972’den beri Hamburg-İstanbul) yazılı bir pankart açtılar. Törene uçaktaki pilot ve hostesler ile THY çalışanları da katıldı. Daha sonra bu özel gün anısına Havalimanı İtfaiyesi uçağın kalkışı sırasında uçağın iki tarafından su püskürterek bu özel anı kutladılar. Havalimanını gezmeye gelen okul öğrencileri de otobüs içinden bu tarihi anı alkışlayarak izlediler.

HAMBURG’UN EN BÜYÜK 5. ŞİRKETİ
Hamburg Havalimanı CEO’su Michael Eggenschwiler, 50 yıl süren bir iş ilişkisinin hafife alınabilecek bir şey olmadığını, bunun gerçek bir başarı öyküsü olduğunu, Hamburg Havalimanı‘nın THY’siz hayal edilemeyeceğine vurgu yaparak „THY, pandemi krizi sırasında operasyonlarını yeniden hızlandıran ve frekanslarını art arda artıran ilk havayollarından biri oldu. THY, yolcu sayısına göre ölçüldüğünde, geçtiğimiz yıl Hamburg’un en büyük beşinci havayolu şirketi haline geldi. THY, Airbus A321neo, Airbus A350 ve Boeing 737 Max gibi modern ve verimli uçak tiplerine güvenen, geleceğe odaklı bir ortağımız olduğunu biliyoruz ve bu da Almanya’daki ilk CO2-nötr ticari havalimanı olarak bizi çok mutlu ediyor” dedi.

ÇEVRE DOSTU UÇAKLARLA UÇUYORUZ
„Hamburg-İstanbul seferlerinin 50. yılını kutlamak üzere bugün burada sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum“ diyerek sözlerine başlayan THY Hamburg Müdürü Nurullah Oğuz konuşmasına şöyle devam etti: „Türk Hava Yolları, 1930’lu yılların başında kurulduktan sonra sadece 5 uçakla faaliyetlerine başlamıştır. 1947 yılında Ankara ile Atina arasında ilk uluslararası uçuş gerçekleşti. 25 yıl sonra, 1972’de ise Hamburg Havalimanı’ndan İstanbul’a ilk uçağımız havalandı. Bugün, THY dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biridir ve diğer tüm havayolu şirketlerinden daha fazla ülkeye ve uluslararası destinasyona uçmaktadır. Coğrafi olarak mükemmel bir konumda bulunan İstanbul aktarma merkezi üzerinden Hamburg’u ve tüm metropol bölgesini dünyanın en geniş uluslararası uçuş ağıyla birbirine bağlıyoruz. Geleceğe yatırım yapmak THY’nın gündeminde üst sıralarda yer alıyor. Sivil havacılığın en modern filolarından birine sahip olan ve sürekli yeni uçaklar ekleyerek gençleşen şirketimiz, son dönemde belirli hatlarda biyoyakıt kullanmaya başladı. Ayrıca CO2 emisyonlarını dengelemeyi amaçlayan yeni co2mission programımızı da başlattık. Bu sayede, karbon dengelemenin çevreye duyarlı her yolcu için daha ulaşılabilir ve pratik hale gelmesini sağlıyoruz. THY’na verdiğiniz destek için şükranlarımı sunar, önümüzdeki 50 yılın da büyük başarılarla dolu olmasını dilerim.“

50. YIL PASTASI
Aprondaki törenden sonra Terminal 2’deki Möwenpick Restaurant’ta resepsiyon yapıldı. Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Michael Eggenschwiler, Hamburg Başkonsolosu E. Derya Kara, Hamburg Ekonomik İşler ve İnovasyon Bakanlığı Havacılık Dairesi Başkanı Dr. Judith Reuter ve THY Hamburg Müdürü Nurullah Oğuz „50. yıl pastası”nı birlikte kestiler. Oğuz, üzerinde 50. Yıl logosu olan özel yaptırılan maket uçaklardan üç konuşmacıya da birer tane hediye etti. Resepsiyona davetli diğer katılımcılara da çıkışta birer adet özel logolu maket uçak hediye edildi. Daha sonra yemek ikramlarınının ardından tören sona erdi. (Erdal Altuntaş)

THY’nin 50. yıl gururu