Nallıhan’da Tarihi Kilisede Kaçak Kazı yapan 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nallıhan'da Tarihi Kilisede Kaçak Kazı yapan 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındıHasan OLUM Nallıhan (BHA) Ankara’nın Nallıhan İlçesine bağlı Nasuhpaşa Mahallesi’nde bulunan tarihi kilisede kaçak kazı yapan kişiler yakalanarak göz altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Nallıhan İlçe Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan duyum üzerine Nasuhpaşa Mahallesi’nde bulunan bir eve gece saat 03:00 sıralarında bir operasyon gerçekleştirdi.
Ekipler, belirtilen adreste bulunan ev aramasında kaçak kazı bölgesi olan tarihi Ermeni Kilisesine açılan gizli bir bölme tespit etti.
Gizli bölmenin bir tünele açıldığı ve tünelin eski kilise mevkiine doğru yaklaşık 50 metre uzunluğunda olduğu tespit edilirken yapılan inceleme ve araştırma sonucunda olaya karışan S.Y, N.D, S.K, S.K, T.S ,M.E ve İ.B isimli 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Yapılan aramalarda bir adet havalandırma cihazı, 1 adet hilti, 1adet 30 metre uzunluğunda uzatma kablo ele geçirilirken 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet, İzinsiz Olarak Define Araştırma ve Kaçak Kazı Yapmaları şüphesiyle gözaltına alınan 7 kişinin Nallıhan Cumhuriyet Savcılığına sevk edildikleri öğrenildi. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Nallıhan’da Tarihi Kilisede Kaçak Kazı yapan 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı