O FETÖ’cü İşadamı Nasıl Kaçtı, Karadağ’da Yakalanması Tesadüf mü?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

O FETÖ’cü İşadamı Nasıl Kaçtı, Karadağ’da Yakalanması Tesadüf mü?Birlik Haber Ajansı- (BHA)
 
O FETÖ’cü İşadamı Nasıl Kaçtı
Karadağ’da Yakalanması Tesadüf mü?
 
İzmir’de FETÖ yapılanmasının öncü destekçilerinden olduğu iddiası ile hakkında soruşturma açılan ancak yurtdışına kaçan işadamı Mesut Güç’ün FETÖ’nün en büyük finansal destekçilerinden birisi olduğu ortaya çıktı. Terör örgütü FETÖ yapılanması içinde aldığı tespit edilen ve hakkında soruşturma açılan FETÖ’cü işadamının yurt dışına nasıl kaçtığı ise soru işaretleri oluşturmuştu. İşte O FETÖ’cü işadamı Mesut Güç Karadağ’da yakalandı.
FETÖ’cü Mesut Güç, hakkında açılan soruşturma ve tatbikat sonrasında izini kaybettirerek Türkiye’den kaçmıştı.
 
BANK ASYAYA DESTEK VERMİŞ
İzmir’de inşaat sektörünün tanınmış işadamlarından Mesut Güç’ün FETÖ’ye büyük finansal desteklediği sağladığı ortaya çıktı. FETÖ yapılanmasına maddi manevi destek verdiği tespit edilen Mesut Güç’ün Bank Asya’ya da bu kapsamda finansal destekler sağladığı kayıtlarda yer aldı.
 
O FETÖ’CÜ SAVCIYA DA SAKLAMIŞ
Terör Örgütü FETÖ’ye iltisaklı olduğu anlaşılan ve hakkında 15 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edilen Erzincan eski İliç Cumhuriyet Savcısı Bayram Bozkurt’u da İzmir’de evinde sakladığı tespit edildi. Bozkurt’un 2016 yılında FETÖ’ye yönelik operasyonda kaçmak isterken ayağını kırmıştı. Evinde saklayan ve yardım eden kişinin ise FETÖ’cü işadamı Mesut Güç olduğu anlaşılmıştı.
FETÖ yapılanmasında yer aldığı ortaya çıkan Mesut Güç, Dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ile eski 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in de aralarında bulunduğu 12 sanığı Ergenekon’cu olmakla suçlayarak mahkum edilmelerini sağlayan FETÖ’cü eski kaçak savcı Bayram Bozkurt’u 15 Temmuz darbe girişiminden sonra İzmir’de evinde uzun süre sakladığının anlaşılması sonrasında da hakkında dava açılmıştı. Ancak Mesut Güç soruşturma sürecinde yurtdışına kaçtı.
 
FETÖ DESTEĞİ İLE İHALELER ONA GİTMİŞ
FETÖ iltisaklı işadamı Mesut Güç, FETÖ’ye verdiği desteğin karşılığını da almış. FETÖ’ye verdiği destek ona yeni yollar açmış. Kurduğu şirketler ile İhalelere girerek önemli ihaleler almış. Farklı isimler altında şirketler kuran Mesut Güç, şirketlerini devretmeden önce devletten ihaleler aldığı ve buradan büyük paralar kazandığı bu süreçte de FETÖ’ye büyük finansal destekler sağladığı ortaya çıkmıştı.
 
FETÖ’NÜN ÜS KURDUĞU
BALKANLAR DA KARADAĞ
FETÖ ile mücadelede güvenlik güçlerinin yürüttüğü uzun soluklu istihbari ve teknik çalışmaların sonucunda birçok FETÖ’cünün Balkanlara kaçması dikkat çekici bulundu.
Tüm bu gelişmelerden sonra ortaya çıkan sonuçta Balkanlarda Karadağ’ın FETÖ için güvenli bir limana dönüştüğü ortaya çıktı. Türkiye’nin yurt dışında ki FETÖ yapılanmasında önemli bir yere sahip olan Karadağ’da son yıllarda Türk sermayeli şirket sayısında ani artış yaşanıyor. Karadağ’da kısa zamanda 440’tan fazla Türk kökenli şirket kuruldu. Türk vatandaşlarıyla işbirliği yapan bazı Karadağlılar, söz konusu kişilerin siyasi nedenlerle Türkiye’den kaçtığını itiraf ediyor.
 
İŞADAMI MESUT GÜÇ’ÜN KARADAĞ’DA
YAKALANMASI TESADÜF DEĞİL
Karadağ’da Muhalefetteki Demokratik Cephe liderlerinden Nebojsa Medojevic, Medojevic’in Karadağ Ulusal Güvenlik Ajansı’ndaki kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Karadağ’a gelen Türklerin büyük kısmı FETÖ sempatizanı. Demokratik Cephe lideri, “Bu, görünüşe bakılırsa Amerikan istihbaratının desteğini alan ve FETÖ ile bağlantılı sermaye ve işadamları olabilir. Ayrıca Gülencilerin Karadağ’da birkaç özel üniversite satın almayı planladığı yönünde bilgiler var. Tüm bunların, ABD’den zor durumda kalan Türk vatandaşlara yardım edilmesi yönünde tavsiyeler alan Karadağ yönetiminin desteği sayesinde hayata geçirildi” ifadelerini kullandı.
FETÖ’cü Mesut Güç, hakkında açılan soruşturma ve tatbikat sonrasında izini kaybettirerek Türkiye’den kaçtığı anlaşılmıştı. Nitekim yargıdan kaçan işadamı Mesut Güç’te birçok FETÖ’cünün üs olarak seçtiği Karadağ’da ortaya çıktı. Türkiye’nin ısrarlı takibi sonucu 23 Aralık 2022’de Karadağ’da yakalandı.
 
MESUT GÜÇ TÜRKİYE’YE
İADE EDİLECEK Mİ?
Mesut Güç’ün iadesine ilişkin son kararı Karadağ Adalet Bakanlığı verecek. Karadağ Yüksek Mahkemesi, Türkiye’nin iadesini istediği firari işadamı Mesut Güç’ün Türkiye’ye iade edilip edilmeyeceğine yönelik henüz bir adım atmadı? (Birlik Haber Ajansı-BHA)

O FETÖ’cü İşadamı Nasıl Kaçtı, Karadağ’da Yakalanması Tesadüf mü?