Şehit Yarbay Songül Yakut’un ismi Beypazarı’nda kadınlar lokaline verildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehit Yarbay Songül Yakut’un ismi Beypazarı’nda kadınlar lokaline verildi.BEYPAZARI (BHA)-Türkiye’nin ve Beypazarı’nın ilk Kadın Jandarma Komutanı olan, Şırnak Şenoba Tugay Komutanlığından kalktıktan sonra gerilim hatlarına takılarak düşen AS 532 Cougar tipi helikopterde şehit olan Yarbay Songül Yakut’un ismi, ilk kadın jandarma Komutanı olarak görev yaptığı Beypazarı’nda kadınlar lokaline verildi.
Beypazarı İlçe jandarma Komutanlığı görevinde bulunduğu 2004-2007 yılları arası Beypazarı İlçesinde, görev yaptığı sürelerde, her kesimle ve tarlalarda çalışan bayanlarla oldukça diyalog içinde olan, Yüzbaşı Songül Yakut, İlçe jandarma Komutanlığı görevinde bulunduğu sıralarda, ilçe halkının da takdirini kazanmıştı.
Yarbay Songül Yakut, her defasında ve Beypazarı’nı ziyaretlerinde kendisiyle de defalarca yaptığımız görüşmelerde, Beypazarı’nın kendisinde ayrı bir yeri ve önemi olduğunu belirtmişti.
Şehit yarbay Songül Yakut’un adı yaşatılacak:
AK parti kadınlar Kolu başkanı Sabriye Yılmaz, şehit yarbay Songül Yakut’un isminin yaşatılması adına, komutanın adını Kadınlar lokaline vererek, “T.C Beypazarı belediyesi Şehit yarbay Songül Yakut Hanımlar Lokali “ olarak verdiklerini söyledi.
AK parti kadınlar Kolu başkanı Sabriye Yılmaz, İlçe jandarma Komutanı olarak görev yaptığı sıralarda, başarılı çalışmalarda, disiplinli bir Türk kadın subayı olarak görev yapmış olduğunu söyledi.
AK Parti kadınlar Kolu başkanı Sabriye Yılmaz, “Bu anlamda, değerli Komutanımız, şehidimiz, rahmetli Songül Yakut Komutanımızın isminin yaşatılması için Beypazarı belediyesi hanımlar Lokaline adını verdik. Bundan böyle her gün Songül Komutanımızı hayırla yad edeceğiz” dedi. (Yaşar Tonbak)

Şehit Yarbay Songül Yakut’un ismi Beypazarı’nda kadınlar lokaline verildi.