“Zafer Yılı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Zafer Yılı”“Zafer Yılı”
Zelenskiy: “2023’ün zafer yılı olması için her şeyi yapıyoruz.”
Rusya’ya karşı savaşta 2023’te zafer elde edebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy,
Telegram hesabından yaptığı yazılı açıklamada, savaşla ilgili gelişmeleri ve cephedeki son durumu değerlendirmek üzere savunma ve güvenlik yetkilileri ile bir araya geldiğini kaydederek “2023’ün zafer yılı olması için her şeyi yapıyoruz.” Şeklinde ifadede bulundu.
 
Zelenskiy’nin bu açıklaması ve zafer yılı olarak değerlendirmesi NATO’nun desteğinin artacağı yönündeki soruları gündeme getirdi.
 
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Pazar günü yaptığı açıklamada, Kiev’e silah sevkiyatının devam etmesi gerektiği konusunda ısrar ederek, Batı’nın Ukrayna ile Rusya arasında uzun süren bir çatışmaya destek olması gerektiğini söyledi.
 
BBC’ye konuşan Stoltenberg, Rusya’nın Eylül ayında başlatılan kısmi seferberliğinin Moskova’nın yakın gelecekte düşmanlıkları sona erdirme planının olmadığını gösterdiğini söyledi. Bütün bunlar, savaşa devam etmeye hazır olduklarını ve potansiyel olarak yeni bir saldırı başlatmaya çalıştıklarını gösteriyor” dedi.
 
ABD liderliğindeki askeri bloğun başkanı, Batı’nın Ukrayna’ya silah ve diğer destek biçimlerini sağlamaya devam etmesi gerektiğini de söyledi. Genel sekretere göre, “Rusya’yı oturup iyi niyetle müzakere etmeleri ve Ukrayna’ya Avrupa’da egemen bağımsız bir ulus olarak saygı duymaları gerektiğine ikna etmenin tek yolu bu. Bildiğimiz şey, Ukrayna’nın bu masanın etrafında elde edebileceği şeyin tamamen savaş alanındaki güce bağlı olduğu” dedi.
 
Cuma günü Stoltenberg, “kulağa paradoksal gelse de” Batı’nın Ukrayna’ya askeri desteğinin “barışın en hızlı yolu” olduğunu iddia etti.
 
Rusya’nın Şubat ayı sonlarında başlattığı askeri operasyonun ardından Batılı ülkeler, Moskova’nın kınadığı bir hamle olan Ukrayna’ya silah sevkiyatlarını artırdı. Geçen ay Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO’nun neredeyse tüm üye devletlerinin askeri potansiyelini Ukrayna’da Moskova’ya karşı kullandığını belirtti.
 
Dünya’nın gözü bir kez daha NATO ve Ukrayna’da…
 
Haber: Güneş Altuner

“Zafer Yılı”