Baş, İnce’ye seslendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baş, İnce'ye seslendiBirlik Haber Ajansı, (BHA)- Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Muharrem İnce’ye, “Sayın İnce, bu işi ilk turda bitirebiliriz. Bir seçime kaybetmek için girilmez. Kaybettirmek istiyorsanız da Kemal Bey’e değil, Erdoğan’a kaybettirmeyi seçin” sözlerini kullandı.
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş sosyal medya hesabından bir video yayınladı. Türkiye’nin tarihi bir seçime gideceğini bildiren Baş, seçimi ilk turda bitirmek için Memleket Partisi Genel Başkanı İnce’ye seslendi.
TİP Genel Başkanı Baş açıklamasında şu sözleri kullandı:
Halkımızın çıkarlarını her şeyden üstün tutmamız gereken günlerden geçiyoruz. Türkiye sizin de bildiğiniz gibi tarihi bir seçime gidiyor. Bu iktidar, Cumhuriyetin ilerici kazanımlarının, üniversitelerin, yargının üzerine kabus gibi çöktü. Gençleri okulsuz, okulları bilimsiz bıraktı. İnsanımızı işsiz, tarlaları ekinsiz bıraktı. Ama şimdi kara bulutlar dağılıyor. Gençlerin, kadınların heyecanını görüyoruz. Bu tek adam rejiminden kurtulmak için umudumuz her geçen gün artıyor.
“TİP’e oy verenler 5 yıl önce İnce’ye oy vermişti”
Sayın Muharrem İnce, sizinle kişisel bir tanışıklığımız yok. Hiç yüz yüze görüşmedik. Dolayısıyla kişisel münakaşamız da hiç olmadı. Bu nedenle rahat ve açık konuşacağım. 2018 seçimlerinde, büyük bir ilgi yarattığınızı düşünüyor ve ona güveniyorsunuz. Ama bugün durum çok farklı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Erdoğan’ı birinci turda yenebilecek bir adayımız var. Benim ülkenin dört bir yanında sokakta gördüğüm bu aday Kemal Kılıçdaroğlu. Bugün sokakta gördüğüm, TİP’e oy vereceğini söyleyen yüzbinlerce kişi 5 yıl önce size oy vermişti.
“Kişisel davanız için buna hakkınız yok”
Size TİP seçmenleri adına seslenmek istiyorum. Milyonlarca yurttaşımız heyecanla dolup taşıyor. Size naçizane bir tavsiyem, bir çağrım var. Ülkemizin kurtuluşu, hepimizden daha önemli değil mi? Bugün milyonların hayali, sizin hayalinizden çok daha önemli değil mi? Bunu lütfen unutmayın. Halkın endişesi olmayın. Tarihe güneşli günlerin gölgesi olarak geçmeyin. Sayın İnce, bu işi ilk turda bitirebiliriz. Bir seçime kaybetmek için girilmez. Kaybettirmek istiyorsanız da Kemal Bey’e değil, Erdoğan’a kaybettirmeyi seçin. Bu sizin en önemli seçiminiz. Sizin yüzünüzden Türkiye’yi 14 gün bile daha Tayyip Erdoğan yönetmesin. 14 güne değil, 14 dakikaya bile sabrımız kalmadı. Bu ülkenin gençlerine 14 gün daha karanlık günleri yaşatmayın. Buna kimsenin hakkı yok hem de kişisel davası için hiç yok. Gelin yurttaşlara, seçmenlere samimi bir çağrı yapın. Ayrımlarımızı sonra konuşacağız deyin, Kılıçdaroğlu’na destek isteyin. Bu işi ilk turda bitirelim, zaferde sizin de katkınız olsun.

Baş, İnce’ye seslendi