Çelik’ten Akşener’e: Son yıllardaki en yakışıksız konuşma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çelik'ten Akşener'e: Son yıllardaki en yakışıksız konuşmaBüşra İrem ÇAM/Ankara, (BHA)- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, TBMM’de yaptığı konuşmada kurşun fırlatması üzerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “İYİ Parti’nin grup toplantısında Sayın Akşener’in kullandığı üslup, bunu üzülerek söylüyorum son yıllardaki en yakışıksız ifadeleri olmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu da Sayın Akşener’i tebrik etmiş, bu yakışıksızlığa çifte destek olmuştur. Argo tabirlerle bağırıp, çağırarak, saldırgan üslup haline, son yıllarda gördüğümüz en yakışıksız konuşmaya şahit olmak zorunda kaldık” açıklamasında bulundu.
Meral Akşener’in konuşması için tıklayın.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kürsüde Erdoğan’a sert sözler kullanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i eleştirdi.
Çelik konuşmasında, “Sayın Akşener’in kullandığı üslup, Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı ifadeleri ve kullandığı bazı tabirler, maalesef şunu söylemek isterim ki bunu üzülerek söylüyorum, son yıllardaki en niteliksiz, en yakışıksız ifadelerin yer aldığı bir konuşma olmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu’da, Sayın Akşener’i bu konuşması nedeniyle tebrik etmiş. Bu niteliksizliğe, bu yakışıksızlığa bir çifte destek söz konusu olmuş. Desteğin sergilendiği bölüm özellikle, bir parti genel başkanı tarafından, Meclis çatısı altındaki bir kürsüye kurşunların dizildiği bir tablo” sözlerine yer verdi.
Çelik, şu sözlerle konuşmasına devam etti:
“Helalleşme çağrısında bulunmalı”
Sayın Akşener, Sayın Cumhurbaşkanımız için, “21 yıldır ülkeyi yönetiyor, henüz bir devlet insanı olamadı” sözlerini kullanıyor. Sayın Akşener’in bunu söyleme yetkisi kesinlikle yoktur. Sayın Akşener, devlet görevi yaptığı kısıtlı bir dönemde ortaya koyduğu en yüksek performans, milletin değerlerinin, örfünün üzerinden silindir gibi geçen 28 Şubat kararlarını uygulamaktır. Ortaya koyduğu en büyük icraat budur. Sayın Cumhurbaşkanımızsa, tüm milletimiz ve tüm dünyanın şahit olduğu şekilde, Türkiye’yi dirayetle yönetmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şöhretini, her ortamda her koşulda koruduğuna bütün milletimiz şahittir. 15 Temmuz gecesi de, Türkiye’nin şan ve şöhretini korumak için, her türlü bedel ödemeye hazır bir şekilde meydanlara çıktı. Sayın Akşener’in bir değerlendirme yapacaksa, samimi bir helalleşme çağrısında bulunması en doğrusudur.
“Bu bir tehdittir”
Argo tabirlerle, bir hezeyan şeklinde, bağırarak, çağırarak, kullanılabilecek bütün kavramları eğip büküp saldırgan bir üslup haline getirerek, son yıllarda gördüğümüz en niteliksiz ve yakışıksız konuşmaya şahit olma durumunda kaldık.
Bugün yaptıkları konuşmada herhangi bir kadın ya da erkek siyasetçinin ağzına almaması gereken sözlerle Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadeler kullanıyor. Seçim kampanyaları seccadeye ayakkabı ile basarak başladı. Şimdi de Meclis çatısı altında kurşun sergisi yaparak bu tehdidi sürdürüyorlar.

Çelik’ten Akşener’e: Son yıllardaki en yakışıksız konuşma