“Aydın’daki vatandaşlarımıza menfaat sağlayacak bir çalışmada particilik söz konusu olmamalı"

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Aydın'daki vatandaşlarımıza menfaat sağlayacak bir çalışmada particilik söz konusu olmamalı"İyi Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Hamit Uçman, tvDEN ekranlarında Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Baş Başa programına konuk oldu. Uçman, “Aydın vatandaşlarımıza menfaat sağlayacak bir çalışmada particilik söz konusu olmamalı ” dedi.
 
Mehmet Aydın – AYDIN – Birlik Haber Ajansı (BHA)
 
Türkiye’deki genel iki soruna karşılık yazmış olduğu kitaplardan bahseden Uçman, kitaplarda bu sorunlara çözüm önerileri sunduğunu belirtti. Uçman, “Türkiye ne yazık ki 2018’de başladığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak başladığı ucube sistem neticesinde yaklaşık 80 yıllık hafızasını yok etmeye başladı. Türkiye bugün kurumsal kapasitesini, devlet olarak yönetim olarak da kurumsal kapasitesini kaybetmiş bir devlete dönüştü. Kuruluşumuzdan itibaren bir müsteşarlık yapımız vardı. Her bakanlığımıza müsteşarlık yapımız vardı. Biz bunu değiştirerek bakan yardımcılığı diye bir yapı ortaya koyduk ve bugün geldiğimizde bu yapının tutmadığını gördük. Bu özel makam üzerinden aslında Türkiye’deki son 20 yıldaki çalışmada yine Türkiye’deki önemli bir problemde Türkiye’deki devlet birey ilişkilerinin geçmişten günümüze geldiği durumu anlatmaktadır. Sorun ve tespitlere çözüm önerileri sunmaktayız” diye konuştu.
 
“AKŞENER’İN SİYASİ DURUŞU BENİ ETKİLEDİ”
 
Gazeteci Emin Aydın’ın ‘Neden İyi Parti?’ sorusunu yanıtlayan Uçman, şu ifadeleri kullandı: “İyi Parti aslında zorluklarla kurulan ve bir olumlu manada isyanı temsil eden bir parti. İyi Parti’nin ve liderimiz Meral Akşener’in bu noktadaki dirayeti 2002-2003 yılından beri bir genç olarak bu cumhuriyetin bir evladı olarak hasbelkader fırsat bulduğumuz her noktada siyasetle ilgilenen bir kişi olarak beni çok etkiledi. Çünkü Genel Başkan iktidar partisinin 2017 15-16 farklı tarihlerdeki tekliflerinde cevap verip orada siyasete devam edebilirdi ya da Meclis Başkan vekilliğinden İçişleri Bakanlığına kadar devletin birçok üst düzey görevinde bulunmuş bir kişi olarak emeklilik hayatını yaşayabilirdi ama yapmayarak dedi ki Türkiye bir probleme gidiyor yani gençlerimizin geleceğine ilişkin ciddi sıkıntılar doğmaya başlayacak, biz bir ses olalım, bir nefes olalım buradaki giden düzene bir hani tabiri yerindeyse tekere bir çomak sokalım. Bu duruş beni etkiledi. Siyasi tecrübemiz, bürokratik tecrübemiz ve biraz da genç olmamızın enerjisiyle dedim ki İyi Parti bizim için uygun bir partidir”
 
“EKONOMİK PROBLEM DERİN YOKSULLUĞA SÜRÜKLENMEKTE”
 
Aydın’ın sorunlarına da değinen Uçman, sorunun Aydın özelinde olmayıp Türkiye genelini de kapsadığını vurguladı. Uçman, “Aydın’ın sorunlarının ülkemizin sorunlarından bir farkı yok aslında. Bugün vatandaşlarımıza sorduğumuzda tartışmasız bir ekonomi problemi vardır diyecekler. Bu ekonomik problem artık derin yoksulluk olarak bir kavrama doğru sürüklenmekte. Aydın’da sokağa çıksak köylerine, sokaklarında insanlara sorsak ilk sıkıntının ekonomi olduğunu söylerler. Aydın’ın özelinde ülkemize ait sorunlar tabii ki de var. Burada bir jeotermal enerji santral problemi ile karşılaşıyoruz. Jess sıkıntısı ile karşı karşıyayız. Burada hava kirliliği ile karşı karşıyayız. Karşımıza Jeotermal santraller çıkıyor. Bu toprakların altında bir zenginlik varsa bunun tabii ki de istihdama kazandırılması gerekir. Bunun filtrelerinin çalışma biçimlerinin denetlenmesi lazım. Bunu denetlemediğiniz zaman bu hava kirliliği oluşuyor ve daha da öteye giderek Aydın’ın meyve sebze üretiminin tarımsal kapasitesinde ciddi sorunlarla karşılaşmaya başlıyoruz. Sabahları santrallerin havayı bıraktıkları zararlı partikülleri çözüm olarak kapatmak olmayacaktır. Daha iyi denetleyelim, cezaları daha iyi gözden geçirelim diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
“AYDIN’IN DEĞERİNE BİR KATKI SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNEREK PROBLEMLERE ÇÖZÜM BULMAMIZ LAZIM”
 
Aydın’ın sadece deniz, kum, güneş turizmine sahip olmadığını aslında pek çok açık hava müzesine de sahip olduğunu ve bunların iyi işlenerek turist çekebilir hale gelmesinin sağlanması gerektiği vurgusunu yapan Uçman, “Bir Turizm şehri aslında Aydın. Sadece Kuşadası ve Didim turizmi olarak değil, Aydın aslında bir açık hava müzesi. Antik kentleri kendi içimizde saklamamamız. Bunlara biraz ilgi duyarak dünya markası haline dönüştürmemiz lazım. Her gelen yabancı turist kafileleri neden devam edip Tralles’e Afrodisyas’a gelmiyor. Özelindeki bir menfaatte Aydın vatandaşlarımıza menfaat sağlayacak bir çalışmada particilik söz konusu olmaması lazım. Aydın markasını değer haline getirip uluslar ve uluslararası alanda büyüteceksek AK Partisi, İyi Partisi, CHP’si fark etmez. Çünkü burada bir aydınlığının sorununu çözüp aydınlığı bir refah değerine ulaştırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
 
Aydın’ın sorunları için ayrım yapmaksızın bir araya gelinmesi gerektiğini belirten Uçman, şu ifadeleri kullandı: “Çözümdeki en temel olay hiçbir ayrım yapmadan bir araya gelmemiz lazım. Kurulan bir kooperatifimizle, belediyemizle, bakanlıklarımızla, temsilcilerimiz ile valimiz, milletvekilimizle bir araya gelerek bunların hepsinin bir aynanın değeri olduğunun ve buradan çıkan sonucunda Aydın’ın değerine bir katkı sağlayacağını düşünerek problemlere çözüm bulmamamız mümkün değil. Tarımdaki çiftçilerimize ürünün markalaşmasında bir değer katabilmek için çözümü tabandan belirlersek tarımsal girdi maliyetlerin olduğu yerlerde bir sıkıntımız kalmaz ve bu sorunların sahibi olan vatandaşlarımızla modeller geliştirmemiz lazım.” (Birlik Haber Ajansı-BHA)

“Aydın’daki vatandaşlarımıza menfaat sağlayacak bir çalışmada particilik söz konusu olmamalı"