Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: "Mayıs ayında şampiyonun kim olduğunu göreceğiz!"

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: "Mayıs ayında şampiyonun kim olduğunu göreceğiz!"Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu, Divan genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Bir yeni havaalanı projesi var ve yaptığımız incelediğimizde tesislerimizin yüzde 90 ı projeye gidiyor. Ben eski bir pilot olarak Trabzon şehrinin daha büyük bir havaalanına ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.

Trabzon havaalanı 300 uçağı kaldıracak kapasitede. Ben sadece şunu söylüyorum bu şehrin yeni havaalanına ihtiyacı yok yeni spor tesislerine ihtiyaç var.

Ben bunun karşısında duracağım başaramazsam istifa ederim. O tesislerin Trabzonspor’un elinden alınmasına sonuna kadar karşıyım. Ve mücadele edeceğim.

Görevi bırakmamı isteyenler var ise onu bilemem.

Statların kiralama hakkımız yok. Spor bakanlığına ait. Cumhurbaşkanımıza ziyarete gittiğimizde 29 yıllığına Trabzonspor’a kiralanmasını istedik. Spor bakanımıza talimat verdi. Kulüpler birliği ile yine ziyarete gideceğiz sayın cumhurbaşkanımıza yine ileteceğim.

Trabzonspor kulübünün alt yapısını, onun ötesinde sağlam zemin üstüne oturtamadık. Yıllardır süren sıkıntılı vardı. Bunlar ilaveten yaşadığımız pandemi dönemin ve bir jenerasyonun 1 yıl gibi uzun süre bırakın maç oynamayı, antrenman dahi yapamadılar. Orada net şekilde irtifa kaybettik. Avrupa’da büyük kulüplerin danışmanlığını yapan plan ve programlarını hazırlayan denetleyen ona göre raporlayan Belçika’da şirketle sözleşme imzaladık. Bu doğrultuda çalışmalarımızla geçen hafta itibariyle başladık. 1 sene içinde çok ciddi mesafe kat edeceğimize inanıyorum. Biz yönetime geldiğimizde başarı ama sürdürülebilir bir başarı, sözü vererek geldik. Ve bu söz üzerine de değerli Genel Kurul bize bu görevi tebliğ etti. Her zaman söylüyorum. Trabzonspor kalitesindeki ve Trabzonspor gibi özel bir kulübün sürdürülebilir bir başarı elde edebilmesi için ciddi şekilde derinli alt yapıya ihtiyacı var. Eğer, bizim bütçemiz yaklaşık olarak maaş bütçemi 60 milyon Euro civarında bir gider söz konusu. Şampiyonalar Ligini Play Off’tan kaybettik. Orada 12 milyon Euro gibi bir kayıp söz konusu. Ama alt yapıdan yetiştirdiğimiz ve geçtiğimiz sene sadece 12 maç oynayan 19 yaşındaki Ahmet Can’ı Ajax gibi Avrupa’nın bu konudaki en ciddi yatırım yapma konusunda en hassa olan kulübüne 9,5 milyon Euroya sattık. Bir taraftan verdiğinizi açığı diğer taraftan alt yapıdan yetişen çocuk kapattı. Bir Yusuf Yazıcıyı gönderiyorsunuz 18 milyon Euro, Ahmet Can 9,5 milyon Euro.. Ajax kulübü bugün dünyada yaz transfer sezonunu 110 Milyon artı bütçeyle kapatan bir kulüpten söz ediyoruz. Bunun anlamı şu: Sıradan bir oyuncuya o parayı vermez… Ahmet Can’da kendini geliştirirse ondan çok farklı gelirler hedeflediği, beklediği için o transferi yapıyor. Alt yapı programlarının da üst yapı ile entegre olması lazım. Bu konuda da yönetim olarak eksiğimiz var mı, evet var kabul ediyorum. Ben eğer şurada oturuyor olsaydım, buradaki Ahmet Ağaoğlu’nun burada ki zaafiyeti nedeniyle en sert şekilde eleştirirdim. Buradaki açığı kapatmak için çalışmalarımızı bilimsel olarak başlattık.” ifadelerini kullandı.

11 maç oynandı, bu haftayı bay geçiyoruz. Geride 24 maç var ve alınacak puanlar var. Biraz sıkıntılı olarak sürecin nedenlerinden bahsetmek istiyorum. İyi bir hazırlık dönemi geçirmedik. 12 oyuncumuz Avrupa Milletler Kupasında görev yapan oyunculardı. Bunların tamamı, hazırlık kampımızın ilk dönemine iştirak edemediler. 8 yeni transferimiz ki bana göre bu ciddi sayı. Takım içinde de zaman zaman 5 – 6 yeni oyuncu ile oynadığımızı düşünecek olursak bir yeniden yapılanma söz konusu. Bu kalibredeki şampiyona olmuş ve zirve yarışı içinde olan takımların tamamına yakınının yaşadığı sıkıntı. O uyum sürecinin atlatılabileceği zaman dönemi 1. Ve 2. Hazırlık dönemi. İlk 4 gününde, 4 yeni oyuncumuzu son dönemde de Trabzon’da 3 yeni oyuncumuz kadroya Dahl oldu. Kadroda böyle bir uyum sorunu yaşamış olduk. Uyum sorunu da, geniş ölçüde kamp dönemine iştirak edememelerinden bazı transferlerin de son gününde gerçekleşmesinden kaynaklı. Transferin son gününde gerçekleşen transferlerde yönetim, izleme, teknik zaaftan oluşmadı. İlk başlarda talip olduğumuz oyuncular bonservis ücreti 10 – 12 milyon Eurolardan başlayıp en son transferin kapanmasına 3 milyon, 4 milyon Eurolara düşürebildik.

Başkan Ağaoğlu, ”Mayıs ayı geldiği zaman, şampiyona kimin olacağını hep birlikte göreceğiz ve hep birlikte alkışlayacağız, inşallah o alkışlayacağımız takımda Trabzonspor’dur.

Trabzonspor kulübü ciddi bir kulüptür. İç disiplini sağlayamazsan başarı sağlayamazsın. Herkes Trabzonspor felsefesine saygı duyarak hizmet etmek zorundadır.

Biz Trabzonspor bayrağını 1 metre ileriye taşımak için çalışıyoruz.

Kendi çıkarları doğrultusunda bu klüp altında çalışması mümkün olamaz. Böyle bir şey gerçekleşmesi Trabzonspor’a ihanettir.

Trabzonspor kulübü hakemler ile alakalı konuşuluyor bazı yerlerde. Eğer hakemlerin mazharına kalıyorsa konuşmak konusu sizde konuşmayın. Hakemler Trabzonspor’un psikolojik baskısı altında kalmadan yönetmesini düşündük. Bunun çalışmasını yaptık biz.

Sosyal medyada hakemlerin bu kadar psikolojik baskı altında aldığı başka bir ülke yok denildi. (Tanju Akıncıoğlu)

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: "Mayıs ayında şampiyonun kim olduğunu göreceğiz!"