Amatör Spor Haftası kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amatör Spor Haftası kutlandıAmatör Spor Haftası kutlamaları çerçevesinde yürüyüş düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda sona erdi. Daha sonra halk oyunları ve spor gösterileri sergilendi.

Amatör Spor Haftası kutlama töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Nusret Tosun, Amatör Spor Haftası’nı kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek sporu yaygınlaştırmak adına hafta boyunca çalışmalar gerçekleştireceklerini bildirdi.

Başta gençler olmak üzere toplumun her kesimine sporu sevdirmek istediklerini dile getiren Nusret Tosun, hedeflerinden bahsederek şöyle devam etti:

“Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde insanların spora kazandırılması, özellikle çocuklarımızın spor başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdir. Ayrıca gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç olan spor, hafta boyunca 7’den 70’e herkese sevdirilerek, spor yapılması sağlanacaktır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın spor yaptırılarak spor sahalarına çekilerek hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Yine gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duyusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spor bilinci ve kültürünün oluşturulması hedeflerimiz arasındadır. Spor bizim için önemlidir. Spor, çocuklarımızın gelişimini ve sağlıklı yetişmesini sağlayacaktır.” dedi.Nusret Tosun’un ardından konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir ise hafta boyunca gerçekleşecek etkinliklere değinerek, şunları kaydetti:

“Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile bu alanda farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi ve yeni bireylerin spora kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu hafta kapsamında ilimizde judo, atletizm, basketbol, bilardo ve boks branşlarında müsabakalar düzenleyeceğiz.

Ayrıca; amatör sporlar, çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutun, birlik ve beraberlik, mücadele duygularını aşılayan önemli bir olgudur. Bu bilinç ile hareket ederek çocuklarımızın fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak için antrenör kadromuzla ve tüm spor tesislerimizde daima halkımızın hizmetindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri sahnelenirken sporcular tarafından gösteriler sunuldu. Spor gösterileri salondan büyük alkış aldı.

Etkinliklere, Vali Yardımcısı Şahin Arsal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun, bazı daire müdürleri ve STK temsilcileri ile sporcular ve öğrenciler katıldı. (bilecikhaber.com.tr)

Amatör Spor Haftası kutlandı