Kubicki’nin ifadeleri kabul edilemez

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kubicki’nin ifadeleri kabul edilemezFDP’li Murat Kalmış, Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerini kınadı.

DELMENHORST – Almanya’nın Federal Meclis Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki’nin Aşağı Saksonya Eyalet seçim kampanyası kapsamında yaptığı bir konuşmada Türkiye Cumhurbaşkanı hakkında kullandığı hakaretvari sözleriyle büyük tepki almaya devam ediyor. Türkiye’deki en üst düzey siyasetçilerin yanı sıra Almanya’da yaşayan bazı siyasetçilerde yaptıkları açıklamalarıyla kınama tepkilerini dile getirdiler.

Aşağı Saksonya Eyaleti’ne bağlı Delmenhorst kentinde Hür Demokrat Parti (FDP) Meclis Gurubu Başkanı Murat Kalmış, bu kapsamda yaptığı açıklamasında, Kubicki’nin ifadesini kabul edilemez bulduğunu belirtti. 9 Ekim’de yapılacak Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi seçimleri adayı olan FDP’li Kalmış, siyasi ahlakın sorumluluk içermesi gerektiğini belirterek, “Siyasetçiler elbette fikir özgürlüğüne sahiptirler ve öylede olmalı. Ancak bu özgürlük, hiç kimseye hakaret edilmesini öngörmez. Wolfgang Kubicki’yi bir devlet büyüğüne sarfettiği bu hakaretvari sözlerinden dolayı şiddetle kınıyorum“ ifadesini kullandı.

Bilindiği gibi, Federal Meclis Başkan Yardımcısı Kubicki, mülteci politikası nedeniyle geçtiğimiz günlerde yaptığı bir seçim kampanyası etkinliğinde Türkiye Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir hayvan benzetmesini yapmıştı. Bu açıklamayı şiddetle kınayan Türk hükümeti, Alman büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırmıştı. (Erdal Altuntaş)

Kubicki’nin ifadeleri kabul edilemez