Uşak Güney Çevre Yolu’nun tamamlanan 21.5 km’lik kısmı düzenlenen törenle trafiğe açıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uşak Güney Çevre Yolu'nun tamamlanan 21.5 km'lik kısmı düzenlenen törenle trafiğe açıldı.29.4 kilometrelik Uşak çevre yolunun 21.5 kilometrelik yapımı tamamlanan kısmı düzenlenen törenle açıldı.

Uşak Valisi Dr. Turan ERGÜN törende gerçekleştirdiği konuşmada : “Uşak çevre yolu uzun zamandan beri gündemde olan değişik kamulaştırma sorunları ve benzeri sebeplerle yapımı aslında açılışı biraz geciken bir proje. Tabii bunda aynı zamanda iş oranının artışlarının da ciddi boyutu var. İşte iki gidiş, iki geliş iki şeritli gidiş geliş olarak planlanmış olan bu yol daha sonra üç şeride çıkarılmış, ilki de çıkarılmış. Şu anda otoyol standardında bir çevre yoluna kavuşmuş olacak Uşak inşallah.

Uşak çevre yolu 29.4 kilometre olarak planlanıyor. Bunlardan birinci etabını şimdi biz trafiğe açacağız. Aslında buna biz açılış demiyoruz. Çünkü açılış inşallah ikinci etapla birlikte tamamlandığında yolun trafiğinin yüzde yüz olarak vatandaşımızın hizmetine sunduğumuzda İşte ona gerçek törenli bir açılış diyeceğiz. Zaten bu kalitede bir yol yapıldıktan sonra artık vatandaşımız siz açsanız da açmasanız o yolu kullanmaya başlıyor. Biz de bunu bugün hem vatandaşımıza duyuralım, hem resmi levhalar, levhalarıyla birlikte bu 21.5 kilometrelik kısmını trafiğe verelim diye program yaptı.

Çevre yolunun özellikle birinci etap ve tamamlandığında ikinci etapla birlikte bize ne gibi faydalar sağlayacak? Ben birkaç şey o konuda da söylemek istiyorum. Günlük ölçümler, kara yollarımızın ölçümleri bizim Uşak’ın şehir içindeki transit taşıt trafiği yirmi beş binin üzerinde. Yani yirmi beş bin araç gidiyor geliyor her gün. ve bunun üzerinde ortalama olarak da yirmi beş bin iki yüz civarında bir araç trafiği var. Bu artık şehrin büyümesiyle birlikte bu yol iki giriş, iki gidiş yolu da olsa şehirler arası yolu artık şehir içinde bir cadde, ana cadde haline gelmiş. Bu hem yaya açısından hem de taşıt trafiği açısından hem yoğunluk oluşturuyor hem de kazalara ciddi şekilde sebebiyet veriyor.

Tabii bu çevre yolunun birinci amacı taşıt trafiğini transit taşıt trafiğini şehir içinden alarak şehir dışına aktarmak. Ve bu sayede şehir içi trafiği rahatlatmak. Uşak biliyorsunuz zaten Ege’nin, İç Ege’nin neredeyse tam merkezinde, doğuyla batının böyle bağlantı noktası, bağlantı aksı üzerinde bulunan bir il pozisyonu daha bu çevre yolu tabii ki Uşak’a karayolu anlamında özellikle şehir trafiği açısından ciddi şekilde rahatlatacak.

Onunla birlikte tabii belki birinci etapta biz bu rahatlamayı tam hissetmeyeceğiz ama en azından Denizli – Güney Bu tarafa giden transit araçların tamamı Uşak şehir merkezine girmeden bu yol sayesinde normal yollarına devam etmiş olacağım. İkinci etabıyla birlikte ikinci etapta tamamlandığında İnşallah değerli arkadaşlar, doğu batı, güney kuzey, Uşak merkezden geçecek olan bütün trafiği Uşak dışından aktarma imkanı bulacağız. Tabii bu sayede hem şehir içinde hem de sürücülerimiz açısından trafik güvenliği artacak, daha güvenli hala gelecek” dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili Av. Mehmet ALTAY törende gerçekleştirdiği konuşmada: “Uşak çevre yolu normal şartlarda iki şeritten oluşan olmasına rağmen otoyol standardı çerçevesinde Uşak çevre yolumuz üç şeritten ibaret şekilde planlandı. Daha doğrusu daha önce iki şerit olarak ihale edilen yolumuz Uşak’ımıza verilen önem çerçevesinde üç şerit haline getirildi. Bu aşamada özellikle Ulaştırma Bakanlığımız ciddi anlamda finansal olarak bu projenin bir an önce hayata geçmesi için her türlü çabayı ortaya koydu.

Ancak özellikle bölgede var olan çevre yolu üzerinde var olan ve projenin temelde önemli bir bölümünü oluşturan kamulaştırma maliyetlerinin çok çok yüksek çıkış çıkmış olması nedeniyle bu projenin çok çok üzerinde bir maliyetin sadece kamulaştırmaya, ayrılacak olması nedeniyle özellikle Türkiye’mizde ve Uşak’ımızdaki birçok ulaştırma projesinin aksamaması için Çevre Bakanlığımız, dönemin Tarım Bakanlığı ile birlikte bir protokol hayata geçirerek bu bölgedeki arazilerde hem şehrimiz ve tarımsal üretim için çok önemli olan toplulaştırmanın hem de var olan kamulaştırma maliyetlerinin ortadan kaldırılması için bir protokol çerçevesinde toplulaştırma faaliyeti devam etti.

Burada değerli basın mensupları aracılığıyla kıymetli Uşaklı hemşehrilerime de söylüyorum. Süreci kendi içerisinde yaklaşık üç dört yılı alan bir süreç. Çünkü itirazları Bildirileri vesairesi dikkate alındığında gerçekten önemli bir zaman dilimini aslında burada bu projenin bir an önce hayata geçmesi konusunda maalesef biraz zaman almasına neden oldu. Bu teknik sıkıntıların giderilmesinden ve özellikle bölme ile Çivril kavşağı arasındaki bölümdeki var olan kamulaştırma sorunlarının da hızlı şekilde çözümünden sonra bakanlığımızın güçlü finansman desteğiyle, müteahhit firmamızın da gayretli çabası ile bugün özellikle şehir içi trafiğine büyük katkı sağlayacak bu hayırlı hizmetin önemli bir bölümünü hizmete açmış oluyoruz. Ben bu hizmetin Uşak’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili Op. Dr. İsmail GÜNEŞ çevre yolunun açılış programında gerçekleştirdiği konuşmada: “Uşak çevre yolunun trafiğe açılması hakkında sizi ve değerli vatandaşlarımızı bilgilendirmek üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Sizleri ve kıymetli vatandaşlarımız saygıyla selamlıyorum. Yol medeniyettir fikriyle hareket ederek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ulaştırmada büyük atılımlar yapılmıştır.

AK Parti iktidarlarından önce altı bin yüz bir kilometre bölünmüş yol varken yirmi iki bin dokuz yüz kilometre bölünmüş yol yapılarak bölünmüş yol ağımızı yirmi dokuz bin kilometreye çıkardık.

AK Parti iktidarlarıyla birlikte asrın projeleri olan Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü gibi önemli projeler hayata geçirilmiştir. Uşak ilimizde de AK Parti iktidarlarında ulaşıma yapılan yatırımlardan nasibini almıştır. Yirmi dokuz kilometre bölünmüş yol ağımız ağımıza Uşak Afyon, Uşak, Manisa, Uşak, Kütahya, Uşak, Denizli ve Eşme ve Eşme Çevre Yolu gibi yüz seksen dört kilometre duble yol yapılarak iki yüz on üç kilometreye ulaştırılmıştır. Diğer ya taraftan Eşme, Kulak, Eşme, Ulubey, Ulubey, Uşak kaplama yolları yapılmış, Eşme Ulubey, Ulubey Uşak yollarında sıcak asfalt çalışmaları halen devam etmektedir. En kısa sürede bitirilmesi için çalışmalara hız verilmiştir.” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet ÇAKIN, Uşak Güney Çevre Yolu’nun tamamlanan 21.5 km’lik kısmının trafiğe açılması ile ilgili gerçekleştirdiği konuşmada: Bugün burada Gediz Kavşağı’ndan Denizli yoluna kadarki birinci etap çevre yolumuzun trafiğe açılmasıyla ilgili bilgilendirme programımızda bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Gerçekten de şehrimizin biraz önce ifade edildiği gibi hem ulaşım anlamında, şehir içi trafiğini rahatlatacak hem de şehrimizdeki önemli güzergahlardan bir tanesi olan tekstil organize sanayi bölgesine gerek firma yetkililerimizin gerekse de çalışanlarının rahat bir şekilde servislerinin de Önemli bir yükünü alacak şekilde bağlantısını sağlayacak olan bir çevre yolu. şehrimize ciddi anlamda büyük katkılar sağlayacaktır. Ben bugüne kadar bu projenin hayata geçmesinde emeği olan öncelikle projeyle ilgili hiçbir talebimizi kırmayıp işte normalde ikişer şeritli olarak planlanıp arkasından şehrimizin talebi doğrultusunda üçer şeride çıkarılarak uzun yıllar boyunca şehrimize hizmet etme haline dönüşen, dönüştüren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bugüne kadar bu projede emek vermiş olan Ulaştırma Bakanlarımıza, Karayolları genel müdürlerimize, bölge müdürlerimize huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.

Bizim söylediğimiz hep bir şey var, evet bazen geç olabilir, biraz güç olabilir ama Uşak’a yaptığımız her türlü projede gerek devletimizin gerekse belediyemizin en güzeli, en iyisini biz şehrimize yakıştırıyoruz. bu projede gerçekten de Türkiye’nin dört bir tarafında seyahat eden birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye’deki yapılmış olan en güzel çevre yollarından bir tanesi oluyor.

Tekrar çevre yolumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şehrimize vatandaşlarımıza. Emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. (Feyzi Tokat)

Uşak Güney Çevre Yolu’nun tamamlanan 21.5 km’lik kısmı düzenlenen törenle trafiğe açıldı.