Bakan Soylu, parti binalarına saldırılara ilişkin konuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Soylu, parti binalarına saldırılara ilişkin konuştuBüşra İrem ÇAM/Ankara, (BHA)- Bakan Soylu katıldığı bir programda, “Bu seçimlerde tansiyon yüksek görünmüyordu. İYİ Parti olayı sonrası boyutunu değiştirmeye çalıştılar” sözlerine yer verdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk’te Hakan Çelik’in Hafta Sonu Programı’nda açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, parti binalarına yapılan saldırılara ilişkin konuştu.
Bakan Soylu saldırılarla ilgili, “Seçimlerde olaylar olur. 2018 seçimlerinde 311 olay olmuş. Şu ana kadar da bu seçim dahilinde 69 olay oldu. Bunların olmaması için tedbirler alıyoruz. Bu seçimlerde tansiyon yüksek görünmüyordu. İYİ Parti olayı sonrası boyutunu değiştirmeye çalıştılar. İstanbul İYİ Parti İl Başkanlığı’na yapılan saldırının, kendilerinin silahlı saldırı olarak nitelendirdiği ancak asıl hedefin İYİ Parti olmadığı belli oldu. Siyaset sorumluluk ister. O gün İYİ Parti’nin Başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef göstererek konuştu. Herkesin kendi siyasi partisine ve millete karşı sorumlulukları söz konusudur. Dün Bahçelievler’deki saldırının üzerine İl Başkanımız gayet düzgün bir açıklama yaptı. Bugüne kadar failleri hep bulduk, buluruz” ifadelerini kullandı.
Bakan Soylu, 2021 ve 2022 tarihinde Cumhuriyet tarihinde ilk defa Türkiye’de faili meçhul cinayet olmadığını kaydederek gelinen noktanın çok üst düzeyde olduğunu belirtti.

Bakan Soylu, parti binalarına saldırılara ilişkin konuştu