Erdoğan: İstanbul’a çivi dahi çakamadılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan: İstanbul'a çivi dahi çakamadılarBüşra İrem ÇAM/Ankara, (BHA)- Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ulaştırma Bakanlığımız, asıl sorumlusu becerip işi devam ettiremediği için bu metro hattını maalesef Büyükşehir Belediyesi yapmadığı için devraldı. Bu Büyükşehir Belediyesi 3 yıldır ne yazık ki İstanbul’a bir çivi dahi çakamadı” sözlerini kullandı.
Başakşehir- Çam ve Sakura Şehir Hastanesi- Kayaşehir Metro Hattı’nın açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına, “Uzunluğu 6,2 km’yi bulan metro hattımızın, ülkemize, şehrimize, ilçemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul’u yer altından ve yer üstünden demir ağlarla örme vizyonumuzu adım adım hayata geçiriyoruz. Biz, İstanbul’a ve İstanbullulara aşığız. Böylesine derin bir muhabbetle bağlı olduğumuz İstanbul’u, kimse kusura bakmasın birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz. Evimiz, yuvamız olan İstanbul’a karşı sorumluluklarımızı yerine getirmekten kimse bizi alıkoyamaz” sözleriyle başladı.
“İstanbul’a bir çivi dahi çakamadılar”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu “Ulaştırma Bakanlığımız, asıl sorumlusu becerip işi devam ettiremediği için bu metro hattını maalesef Büyükşehir Belediyesi yapmadığı için devraldı. Bu Büyükşehir Belediyesi 3 yıldır ne yazık ki İstanbul’a bir çivi dahi çakamadı. Bu hat devralındığında fiziki ilerleme oranı sadece yüzde 5’ti. Yani sadece kazılmış 100 metrelik tünel ve 4’te 1’i ancak biten viyadük dışında ortada hiçbir şey yoktu. Gece gündüz çalışarak 24 ay içerisinde bu hattı hazır hale getirdik” sözleriyle eleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şu sözlerle devam etti:
Metro istasyonlarımızın tasarımını özgün bir anlayışla gerçekleştirdik. İstanbul’umuza sadece bir ulaşım altyapısı değil aynı zamanda sembol mekanlarda kazandırmak istedik. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi İstasyonu’nda, Çam ve Sakura’yla birlikte tüm şehir hastanelerimizi tanıtan özel atrium inşa ettik. Kayaşehir İstasyonu’muzda; ışıklarıyla, ahşap görünüm veren kaplamasıyla yer altında bekleyen yolculara sıcak bir atmosfer sunduk. Estetik özelliklerinin yanında metro hattımızla bölgenin önemli bir ihtiyacını da gideriyoruz. Kent merkezi ile Çam ve Sakura Şehir Hastanesi arasında ulaşım daha hızlı, güvenli ve ekonomik olacaktır. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açılacağı zaman, oranın yolunu da asıl sorumlusu olan Büyükşehir yapmadığı için biz inşa etmiştik.
“Metro hattı uzunluğu 130 kilometrenin üzerine çıktı”
Kayaşehir- Mahmutbey arasını 20 dakikada, Bakırköy arasını 29 dakikada, İstanbul Havalimanı’nı 24 dakikada, Çam ve Sakura ile Bakırköy arasını 23 dakikada gidebileceksiniz. Bakanlığımızın tamamlayıp şehrimizin hizmetine sunduğu metro hattı uzunluğunu 130 kilometrenin de üzerine çıkarıyoruz. Birileri inşaatı başlamış metro hattına beton döküyor. Bakanlığımız ise toplam 55, 7 kilometre uzunluğundaki 5 metro hattında çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul’un raylı sistem ağı, şu an açılan proje ile birlikte 324,5 kilometreye ulaştı. Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde bu rakam 380 kilometrenin üzerine çıkacak. İstanbul Raylı Sistem ağının yüzde 50’den fazlasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’mız şehrimize kazandırmış olacak.
Birileri seccadenin üzerine ayakkabıyla basabilir, bunları da iyi tanımak lazım. Kıblesi Kâbe olmayanın seccadesi nereye bakar bilemiyorum.
“Toplam 650 bin konut yapacağız”
Depremzedelerimizi asla unutmuyoruz. Şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak için devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiş bulunmaktayız. Bir taraftan enkazları kaldırırken, bir taraftan da konutlarımızın yapımına hızla başladık. Şimdiden 78 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı. Bunlardan 42 bininin temelini attık. Deprem bölgesinde toplamda 650 bin konut ve köy evi yapacağız. İnşallah 1 yıl içerisinde, 319 bin konut ve köy evini hak sahibine teslim edeceğiz.
“Pazartesi uçak gemimiz Silahlı Kuvvetleri’mize teslim edilecek”
TOGG’un teslimatlarına başlandığını kaydeden Erdoğan, “Bay Bay Kemal hani bunun fabrikası diye dalga geçiyordu. Bay Bay Kemal, fabrikanın adresine vereyim Gemlik’te. Eğer Gemlik’e uğrarsan, fabrikayı da görürsün. Bunu kime satacaksınız? Diye bizi topa tuttular. Yapamazsınız, edemezsiniz diye önümüzü kesmeye çalıştılar. Yaptık. Daha 1 ayda 177 bin talep oldu. Akla, ahlaka, vicdana sığmayan nice iftira attıkları yerli ve milli elektrikli aracımız TOGG’u hamdolsun ülkemize kazandırdık. Türkiye böylece sektörün en iyileriyle yarışabilecek bir araca sahip oldu. Yollarda görmeye başladığımız TOGG’u inşallah yakında yurtdışında da göreceksiniz. Bakın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e bir tane gönderdik. Şimdi bir tane de Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e gönderiyoruz. 60 yıllık bir hayalin eseri olan TOGG’u, Türkiye Yüzyıl’ı vizyonumuzun da sembolü haline getirdik. Rahmetli Erbakan Hoca’mızın Devrim Otomobili vardı. Biz ise ‘devrin otomobili’ni yaptık. Bakın savunma sanayisinde İHA’lar, SİHA’lar, Akıncılar da arka arkaya geliyor. Pazartesi günü uçak gemimizi devreye alıyoruz ve Silahlı Kuvvetleri’mize teslim ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Erdoğan: İstanbul’a çivi dahi çakamadılar