İYİ Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itiraz edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına itiraz edecekBüşra İrem ÇAM/Ankara, BHA- İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, YSK’nın yayınlayacağı geçici aday listesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isminin olması durumunda dilekçelerini işleme koyacaklarını ifade etti.
Yarın YSK’nın yayınlayacağı geçici cumhurbaşkanı adayları listesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olması durumunda İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zengin, dilekçelerini işleme koyacaklarını bildirdi.
Kürşad Zengin açıklamasında şu sözleri kullandı:
Bu konunun başka bir tezahürü çokça tartışıldı uzun zamandır. Bu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olup olmayacağı konusudur. Biz İYİ Parti olarak bu konuda baştan bu yana netiz.  
“Hiçbir rakibimizden çekinmiyoruz”
Birincisi, şunun altını çizeyim hiçbir şekilde, hiçbir rakibimizden ne çekiniyoruz ne de korkuyoruz. Siyaseten inşallah sandıkta karşımıza çıkan kim olursa olsun, milletimizin desteğini alarak biz bu başarıyı taşıyacağız ve gerçekleştireceğiz. Bu seçimi alacağımıza inanıyoruz. Ancak elbette milletimize karşı bir sorumluluğumuz var. Anayasa var. Her birimizin anayasal devleti sürdürebilme sorumluluğu var. Siyasi partilerin hedeflerinden birisi de budur.
“Anayasa yapıcı irade, tartışmaya gerek olmadığını ortaya koymuştur”
Bu kapsamda 1982 Anayasası, ilk halindeki düzenlemede, ‘Bir  kimse 2 defa cumhurbaşkanı seçilemez’ şeklindedir. Daha sonra 2007 yılında 5678 numaralı kanundaki değişiklikle ardından 2017 yılındaki değişiklikle üzerinde hiçbir değişiklik yapılmayan husus şudur; Bir kimse 2 defa cumhurbaşkanı seçilemez. Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu’nda da aynı ibare yer almaktadır.  Anayasa yapıcı irade, bu maddeyi değiştirmemek yönünde tevcih kullanarak bunu tartışmaya gerek olmadığını ortaya koymuştur. Bu değişiklikler yapılırken hiçbirisinde geçici bir maddede koyulmamıştır. Dolayısıyla bu sorumluluğumuzun bir gereği olarak, Partimizin Genel Sekreteri Sayın Uğur Poyraz bu konudaki kapsamlı itirazımızı da ortaya koyan bir dilekçeyle Yüksek Seçim Kurulu’na başvuracak. Sonucu elbette milletimizi, hepimizi bağlar. Ve bu sonuca ilişkin olarak da yarışa devam edecek ve yarışın galibi olacağız.
Altını bir kez daha çiziyorum. Milletimizin kafasını karıştırabilecek, bu seçimin meşru sorunu yaratmaması adına, sonuçlandırılması gereken süreçlerin tamamı adına bu başvuruyu yapıyoruz.

İYİ Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itiraz edecek