Antalya’da pazarda gıda denetimleri başladı

Türkiye Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, pestisit kullanımının halk sağlını tehdit ettiğine dikkat çekti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANTALYA-BHA

Türkiye Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, pestisit kullanımının halk sağlını tehdit ettiğine dikkat çekti. Başkan Manavoğlu, “Yasaklı pestisitlerin soframızda olması ciddi anlamda sağlık risklerini ortaya çıkartabiliyor” dedi.

Pestisit kullanımı Türkiye’de tartışılan konular arasında yer aldı.

Son dönemlerde gıda güvenliği daha önemli konular arasında yer alırken tarım sektöründe kimyasal ilaçların kullanımda gündemde yer aldı. Hızlı Alarm Sistemi (RASFF) 2023 verilerine göre gıda kaynaklarında yapılan 357 bildirimin 167’sinde tarım zehri olarak adlandırılan pestisitler oldu görüldü.

Ülke genelinde yasaklan ilaç olan pestisitlerin kullanıldığı gerçeğini gözler önüne seriyor. Öte yandan iklim değişikline bağlı olarak gıda güvenliği de her geçen gün önem arz etmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili konuşan Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, bilinçsiz ve yasaklı kullanımın hem halk sağlığını hem de ülkede tarımın itibarını tehlikeye attığını ifade etti. Başkan Manavoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimlerini arttırması gerektiğini dile getirdi. Söz konusu pestisit denetimlerinin Antalya’da yapıldığını vurguladı.

Antalya’da pazarda gıda denetimleri başladı