"Tutumlu Yaşayalım, Papara Yapalım"

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"Tutumlu Yaşayalım, Papara Yapalım"Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu, Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası kapsamında, tutumlu olmayı, israf etmemeyi çocuklara aşılamak amacıyla “Tutumlu Yaşayalım, Papara Yapalım” konulu etkinlik düzenledi.
 
Mehmet Aydın – AYDIN – Birlik Haber Ajansı (BHA)
 
Günde bin 500 ton, yılda 542 bin ton ekmek israfının olduğunu dikkat çeken Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu idaresi, bayat ekmekleri kavurarak öğrencilere ikram etti.
Konuya dikkat çekmek isteyen Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu idaresi, etkinlik kapsamında velilere bilgilendirme yaptı. Okul yönetimi, velilerden evlerinde yenilebilir durumda olan bayat ekmekleri göndermelerini istedi. Veliler tarafından gönderilen bayat ekmekler öğretmenler tarafından küçük parçalara ayrıldıktan sonra soğan, yağ gibi malzemelerle kavrulduktan sonra israfın önüne geçmek için yapılan papara hazırlandı. Hazırlanan papara ile öğrencilerin dikkatini çekmek ve israfın önüne geçmek amaçlı te tek sınıflar gezilere öğrencilere anlattıktan sonra ikram edildi. Çoğu öğrencini adını ve tadını bilmediği papara ile “Tutumlu Yaşayalım, Papara Yapalım” etkinliğinde tanışmış oldu. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

"Tutumlu Yaşayalım, Papara Yapalım"