ÖĞRENCİLERİN FORMALARI ANNELERİNDEN

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖĞRENCİLERİN FORMALARI ANNELERİNDENKöy Yaşam Merkezleri projesi kapsamında Akın Köyü’nde anneler çocukları sınıflarındayken Köy Yaşam Merkezi’nde açılan el sanatları kursuna gidiyor ve öğrencilerin formalarını dikiyor.
Hüseyin KÖMÜR – TOKAT – Birlik Haber Ajansı-BHA 
 
Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan köy yaşam merkezleri projesi ile kullanılmayan köy okulu binaları, ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor.
 
Köy yaşam merkezleri, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.
 
Tokat’ta da faaliyete geçen proje doğrultusunda merkez ve ilçelerde toplam 32 adet köy yaşam merkezi oluşturuldu. Aralık ayı sonu itibarıyla Tokat’taki köy yaşam merkezi sayısının 40’a çıkartılması hedefleniyor.
 
Bu doğrultuda oluşturulan Akın Köyü Köy Yaşam Merkezi öğrencilere, ailelere ve köy halkına hizmet vermeye başladı.
 
Çocukları sınıflarındayken Köy Yaşam Merkezi’nde açılan el sanatları kursuna giden anneler, öğrencilerin formalarını dikiyor. Bakanlıkça hayata geçirilen proje ile öğrencilerle veliler aynı çatı altında eğitim alıyor.
 
 
Akın Köyü Köy Yaşam Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir; “Milli Eğitim Bakanlığımızın Köy Yaşam Merkezi açılış amacı, köylerimizde kullanılmayan okulları eğitim kurumu veya farklı ihtiyaçlara karşılık aktif olarak kullanabilmek. Öncelikle köy ilkokullarının öğrenci sayısına bakılmaksızın açılabilmesi için yönetmelik değişikliği yapıldı. Köylerde anaokulu açılması için gereken 10 öğrenci olması kriteri de 5’e düşürüldü. Bu değişiklikle köylerdeki çocukların anaokullarıyla buluşması hedeflendi. Bunun bir sonucu olarak ilimizde 5 yaş ana okullaşma oranı yüzde 99 seviyesine ulaştı. Eğer köy okulumuz anaokulu veya ilkokul olarak kullanılamıyorsa halk eğitimi merkezi olarak kullanılarak özellikle tarım ve hayvancılıkla ilgili köylülerimizin ihtiyaç duyduğu her türlü eğitimi, Halk Eğitim Merkezi, Tarım ve Orman Bakanlığımızla iş birliği içinde koordineli bir şekilde yürüterek köylümüzün bulunduğu mekâna ulaştırılmasına çalışıldı. Proje kapsamında Tokat ilimizde merkez ve ilçelerimizde toplam 32 adet köy yaşam merkezi oluşturuldu. Tokat merkezde oluşturulan Köy Yaşam Merkezleri; modern tarım ve sebze yetiştiriciliği seminer salonu, el sanatları atölyesi, güzel sanatlar atölyesi ve kütüphane olmak üzere dört bölümden oluşuyor. Köy Yaşam Merkezinin ihtiyaç duyduğu bakım ve onarım, dikiş makinesi, overlok makinesi, ütü ve ütü masası gibi malzemeler Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından gönderilen ödenek ile karşılanıyor. Akın Köyü Köy Yaşam Merkezi’nde de 20 kursiyer öğrenci velisi El Sanatları kursu aldı ve kurs sonunda Akın Köyü İlkokulu’nda eğitim gören 100 öğrencinin tamamının okul forması Akın Köy Yaşam Merkezi’ndeki kursiyer anneler tarafından dikilerek hazırlandı. Burada çok büyük bir emek ve gayret var. Ben çocuklarıyla okula gelen, bu güzel imkandan faydalanan tüm velilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca bu anlamlı projeyi hayata geçiren Bakanlığımıza ve desteklerini köy yaşam merkezlerinden esirgemeyen Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e teşekkürlerimi sunuyorum. ” dedi. (Hüseyin Kömür)

ÖĞRENCİLERİN FORMALARI ANNELERİNDEN