İstanbul Meslekte Birlik Genel Kurulunda Hukuk Katledildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Meslekte Birlik Genel Kurulunda Hukuk Katledildiİstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneğinin (İSMMMD) dün yapılan genel kurulu hukukun katledildiği, ayaklar altına alındığı bir seçim oldu. Başkan adayı Sadık Çakır genel kurulda yaptığı konuşma ile büyük takdir topladı. Üç adayın yarıştığı seçimi eski başkan Ethem Yüksel Kahveci kazandı.
 
Fatih Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde yapılan toplantıya yoğun bir katılım oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren salonu dolduran üyeler akşamın geç saatlerine kadar oy kullandılar. Çarşaf listede isim karşısına konulan tercihler sebebiyle hem oy kullanmak hem de yapılan tercihleri saymanın uzun sürdüğü seçimde sonuçlar gece saatlerinde açıklandı. Açıklanan gayri resmi sonuçlara göre Ethem Yüksel Kahveci 281, Gürol Mançi 74, Sadık Çakır da 70 oy aldı.
Divan kurulunun yanlı bir yönetim göstererek genel kurulun provoke edilmesine göz yumduğu ve başkan Ethem Yüksel Kahveci’nin de kürsüde katılımcıları kışkırtmak için elinden geleni yaptığı görüldü.
 
Genel kurul çağrısının gündemsiz yapıldığı hatırlatan dernek kurucularından İbrahim Balcıoğlu, “Böyle bir genel kurul olmaz. Medeni Kanun, Dernekler Kanunu, Dernekler Yönetmeliği ve Dernek Tüzüğüne göre genel kurul çağrısı gündemli olmak zorundadır. Gündem eksikliği bir genel kurul için çok önemlidir. Böyle bir genel kurulun iptali gündeme gelebilir.
 
Derneğimiziz tüzüğü yanında bir de 2018 yılında kabul edilmiş bir yönergesi var. Bu yönergeye göre seçimi, Seçim Yürütme Kurulu bağımsız bir şekilde yürütmeliydi. Mevcut yöneticiler, işine geldiği yerde tüzüğü işine gelmediği yerde yönergeyi dikkate alarak büyük bir hukuksuzluk sergilemiştir.
 
Divan Kurulu da tam bir hukuksuzluk sergileyerek dernekten ihraç edilen bir üyenin mahkemenin iade kararına rağmen ihracını oylamış ve oylama sonucunda üyeler hayır demiştir. Kararı beğenmeyen dernek başkanın itirazı ile yeniden oylama başlatmış ve divan kurulu üyelerinden biri üyelerin oyunu etkilemek için mikrofonu alarak askerdeki sayım gibi üyeleri sesli komutla tek tek saydırarak baskı altına almıştır. Bunlar hukuksuzluğun daniskasıdır.
 
Dernek yöneticileri kuruluş amaçlarından saparak derneği kişisel menfaatleri doğrultusunda kullanmaktan çekinmemişler ve üç beş kişinin kişisel menfaatlerini öne alarak yönetmişlerdir. Görünen o ki kurucu iradenin görüş ve düşüncelerine de itibar edilmemektedir” dedi.
 
Başkan adaylarından Sadık Çakır’ın manifesto niteliğindeki konuşması ise taraflı tarafsız tüm katılımcılar tarafından çok beğenilerek alkışlandı. Konuşmalar ardından çarşaf liste ile yapılan seçimde üyeler başkan ve kurul üyeliklerine seçilecek kişileri tek tek işaretleyerek oy kullandılar. (İbrahim Balcıoğlu)

İstanbul Meslekte Birlik Genel Kurulunda Hukuk Katledildi