Sökeli pideciler festival İstiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sökeli pideciler festival İstiyorSöke çizmesi ve tatlı maya ekmeğinden sonra Söke pidesi de coğrafi işaret alınarak ilçenin marka değerleri arasına katıldı.
Mehmet Aydın – Aydın – Birlik Haber Ajansı (BHA)
 
Söke Ticaret Borsasının girişimleri ile Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan Söke Pidesinin tescillenmesi başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından onay alınması, ilçede başta pideci esnafları olmak üzere lezzet tutkunlarını sevindirdi.
Söke Ticaret Borsasında düzenlenen bilgilendirme toplantısında Söke Ticaret Borsası Başkanı A. Nejat Sağel, Söke pidesinin tescilli lezzetler kategorisine alınmasından duydukları memnuniyetlerini dile getirerek, yaşanılan süreci paylaştı.
Söke’de kara fırında meşe odunu ile pişen kendine özgü lezzeti ile bilinen Söke pidesinin tescillenerek coğrafi işaret alması, ilçedeki pideci esnaflarında da ayrı bir heyecan yarattı. İlçenin en eski pideci esnaflarından olan Ali Küçük, pidelerinin tescillenmesinden duydukları memnuniyetlerini dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Çarşı içerisinde bulunan mekanlarında 1945 yılından bu yana sadece Söke pidesinin müşterileri ile buluşturduğunu söyleyen pide ustası Arif Küçük, ”1945 yılında Salih usta ile başlayan Söke pidesinin yolculuğu bugünlere uzandı. İlçemizin lezzet markası haline gelen pidemizden tatmak için dışarıdan gelen hatırı sayılı özel müşterilerimiz de var. Tescillenerek marka lezzetler arasında yer almasının pidemize olan ilgiyi bir kat daha artıracağını düşünüyorum” dedi.
Yerel yöneticilere ve meslek odalarına da çağrıda bulunan pideci esnafı Ali Küçük, ”Söke’de 30’a yakın pideci meslektaşımız var. Bir pide festivalinin borsamızın bu anlamlı girişimini taçlandıracağını düşünüyor ve meslektaşlarımızın da buna sıcak bakacağına inanıyorum” diye konuştu. (Mehmet Aydın)

Sökeli pideciler festival İstiyor