Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler Okulu’nda Etkinlik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler Okulu’nda EtkinlikÇANAKKALE’nin Gelibolu ilçesindeki Yahya Çavuş Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu’nda, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğretmen ve öğrencilerinin de katkılarıyla Dünya Engelliler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlik, farkındalık oluşturmak için okulun çok amaçlı salonuna gelen protokol üyeleri kaymakam Bekir Abacı, belediye başkanı Mustafa Özacar, Milli Eğitim Müdürü Kadir Aydın, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Özdemir ve diğer konukların gözlerine bant takılıp, görme engelli öğrenciler refakatinde salona alındılar.
Düzenlenen etkinlikler saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı ve Yahya Çavuş Görme Engelliler Okulu Müdürü Ali Demirdağ, tarafından günün önemini belirten bir konuşma yapıldı.
Okul müdürü Demirdağ konuşmasında, “bugünü, genelde yaptığımız yaygın hatalardan biri de bugünü kutlanacak bir gün olarak görmektir. Biliyoruz ki, bugünde farkındalık oluşturmak, empati yapmak, engelli bireylerin sorunlarına çözüm aramak ve onların hayatlarını kolaylaştırmak için yapılabileceklerin masaya yatırılarak toplumun parçası olan engelli bireylerin de sosyal yaşamda yer almasını sağlama günlerinden biridir.Maalesef bizler deprem olunca, depreme hazır olmanın, kaza olunca trafik kurallarının, yaya olarak karşıya geçerken yaya önceliğinin, soğuğu görünce sıcağın, susuz kalınca suyun, sel yaşanınca ağacın kıymetini biliriz. Sonra tekrar her şeyi unuturuz” dedi.
Konuşmadan sonra, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve ardından okul öğrencilerinin konuklara materyal tanıtımı gerçekleştirildi ve video gösterimi sunuldu.
Daha sonra ise, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğretmen ve öğretmenlerinin hazırladığı koro izleyicilere mini bir konser verdi. Düzenlenen etkinlikler bu konserle birlikte sona ererken, belediye başkanı Mustafa Özacar Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu öğrencilerine hediye verdi.
Düzenlenen etkinliklere, kaymakam Bekir Abacı, belediye başkanı Mustafa Özacar, Milli Eğitim Müdürü Kadir Aydın, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Özdemir, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve öğrenci velileri katıldı. (Doğan Zelova)

Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler Okulu’nda Etkinlik