Ankara Bilim Üniversitesi’nin kalbi sanatla atıyor: Gülsin Onay resitali

Ankara Bilim Üniversitesi, müzik tutkunlarını buluşturan etkinlikte piyanist Gülsin Onay’ı konuk etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NİSA NUR BACAK / ANKARA-BHA

Ankara Bilim Üniversitesi (ABÜ), dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onayı ağırladı. Müzik tutkunlarını bir araya getiren Ankara Bilim Üniversitesinde ABÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demirin açılış konuşmasının ardından, Piyanist Rengim Gökmenin moderatörlüğünde ünlü piyanist Gülsin Onay ile söyleşi gerçekleştirildi. Gülsin Onayın babası Joachim Reuschun da katılımı ile akademisyenler, öğrenciler ve müzikseverlerin buluştuğu programda müzik şöleni yaşandı.

ABÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, açılış konuşmasında sanatın dünyayı kurtaracak en değer olduğuna inandığını belirterek, “Ortalık kan revan içerisinde iken sanatı baş tacı etmek ve konuşmak bazıları için küçümseyici, alaycı olabilir. Ben ilk andan beri şunu söylüyorum; dünyayı sadece estetik kurtaracak. Bugün o kurtuluşun namelerini gerek konuşurken gerek piyano başında icra edilirken duymuş olacaksınız.” dedi

100’e yakın ülkede Türkiye’yi temsil etti

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, ilk olarak Chopinden bir parçayı müzikseverler ile buluşturdu. Ardından başlayan söyleşide Gülsin Onay, 12 yaşımdayken Parise Harika Çocuklar Yasası ile gönderildim. Eğitimimi çok kısa süre içerisinde tamamladım. Söylemeden edemeyeceğim, Adnan Saygunun hayatımda bambaşka bir yeri var. Piyano çalmadan hayatımda en fazla 20 gün geçirmişimdir. O da seyahatler dolayısıyladır” yorumunda bulundu.

Sohbet havası içerisinde gerçekleşen söyleşide Rengim Gökmen ise Günde 10-12 saati piyano başında geçirdik. Adnan Saygun, Türk müziğinin Orta Asya kısmına çok kafa yormuş bir isim. Önemli bir besteci olmasının ötesinde önemli de bir müzikolog” diye konuştu.

Yetenekli gençler yetişiyor…

Gülsin Onay, Rengim Gökmen tarafından yöneltilen Dünyanın 80-90 ülkesini gezdiniz. En ilginizi çeken yer neresiydi? sorusuna Moğolistana gitmiştim. İlgi çeken bir orkestrası var. Kenya’yı da diyebilirim. Bir de Azor Adaları var, okyanusun ortasında cevabını verdi. Viyanada ilk defa tramvaya bindiği anılarından söz eden ünlü piyanist, Mozarttan bir parçayı da dinleyicilerle buluşturdu.

Yeni nesilden çok yetenekli gençler yetiştiğini söyleyen Gülsin Onay, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Arkadan muhteşem bir ekip geliyor. Pek çoğu öğrencim de zaten. Bir harika çocuk olarak; hep çalışsınlar, çok çalışsınlar tavsiyesinde bulunuyorum.

Ankara Bilim Üniversitesi’nin kalbi sanatla atıyor: Gülsin Onay resitali