Kadın girişimcilere ödül

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın girişimcilere ödülAvrupa Birliği desteğiyle Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki” projesi kapsamında girişimcilik yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. Batman Üniversitesi merkez kampüste yapılan törene Batman Valisi Ekrem Canalp, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, Batman Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Onur Gülbahar, Avrupa Birliği delegasyonundan temsilciler, kadın girişimciler ile vatandaşlar katıldı. Genç kadın girişimcilik ödülü kazanan Elif Selçuk, Nergiz Çakar’a ödülleri Vali Canalp tarafından verildi.
“TERAZİNİN DENGESİNİ ÇEVİRMELİYİZ”
Ödül töreninde konuşan Vali Canalp, büyük bir çoğunluğun kafasında olan şeyin kendisi için değil de başkası için çalışma olduğunu belirtti. Vali Canalp, “Bu temel dengesizliği aşmamız gerekiyor. Terazinin bu dengesini tam tersine çevirmemiz gerekiyor. Bizim de, mezun olan her 100 öğrencimizden 70’ine ‘Kimseye çalışmayacağım, kendi işimi kuracağım’ dedirtebilmemiz gerekiyor. Bu, Türkiye için hayati bir öneme sahiptir. Çünkü bugün Avrupa’da en fazla genç nüfusa sahip olan ülkelerden bir tanesi ve zirvede olan ülkesi Türkiye’dir” diye konuştu.
“GENÇ NÜFUS OLARAK MUAZZAM BİR GÜÇ VAR”
Son 20 yılda her ilde üniversite kurulduğunu kaydeden Vali Canalp, “Tarihte hiç olmadığı kadar gencimiz şuanda üniversitelerde eğitim görüyor ve tarihte hiç olmadığı kadar da öğrencimiz her yıl mezun oluyor. Bu, ülke olarak bizim için bir taraftan muazzam bir güç, muazzam bir fırsat, ama aynı zamanda da muazzam bir risktir. Çünkü eğitimli şekilde mezun olan insanlar eğer ‘Devletle iş bulacağım, devlet bana iş versin’ derse, ya da mezunların büyük bir kısmı ‘Bana hazır olacak bir iş bulun’ derse, bunu sağlayabilme noktasında olduğunu söyleyebiliriz. Bu sadece Türkiye için geçerli değil, dünyanın her ekonomisi, her ülkesi için geçerli bir tespittir. Bu mümkün de, gerçekçi de değildir” dedi. (Ercan Arslan)

Kadın girişimcilere ödül