SİPER Ürün-1, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türkiye'nin yerli hava savunma sistemindeki kritik bir aşamayı duyurarak, uzun menzil ve yüksek irtifa kabiliyetine sahip SİPER Ürün-1 Sisteminin Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdiğini açıkladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türkiye’nin yerli hava savunma sistemindeki kritik bir aşamayı duyurarak, uzun menzil ve yüksek irtifa kabiliyetine sahip SİPER Ürün-1 Sisteminin Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdiğini açıkladı. “SİPER’in ardı Vatan!” sözleriyle caydırıcı hava savunma gücüne vurgu yapan Görgün, bu sistemin “Gök Vatan’ın kalkanı olarak görev yapacağını” belirtti. SİPER Ürün-1, savaş uçakları, seyir füzeleri ve havadan karaya mühimmat gibi hava tehditlerine karşı etkin koruma sağlayacak.

Görgün, “Çok daha ileri yeteneklere sahip olacak SİPER Ürün-2’nin geliştirme çalışmalarının da hızla devam ettiğini” ifade ederek, Cumhuriyetin 101. yılında bu önemli teknolojiyi Türk milletine armağan etmekten gurur duyduklarını dile getirdi.

SİPER Ürün-1, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi