Çaykur Rizespor’un Hırvat kalecisi Ivo Grbic, çarpıcı açıklamalarda bulundu

Teknik direktör İlhan Palut nezaretinde çalışmalarını sürdüren Yeşil-Mavili takımda, Hırvat kaleci Ivo Grbic, dün sabah Mehmet Cengiz Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ALİHAN TELATAR/RİZE-BHA

KONSANTRE OLDUĞUMUZDA YENEMEYECEĞİMİZ TAKIM YOK!

Trendyol Süper Lig’in 11’inci hafta maçında 2 Kasım Cumartesi günü Sivasspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Çaykur Rizespor, bu maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör İlhan Palut nezaretinde çalışmalarını sürdüren Yeşil-Mavili takımda, Hırvat kaleci Ivo Grbic, dün sabah Mehmet Cengiz Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Rize’de çok sıcak bir şekilde karşılandığını ifade eden Grbic, “Rize’yle ilgili ilk izlenimim olumlu oldu. Hocam ve ekip arkadaşlarım çok iyi karşıladı. Uyum sürecinde zorlanmadım ama takım olarak zor durumdaydık. Ben de olmak üzere birçok yeni oyuncu gelmişti. Birbirimizi tanımak için zamana ihtiyacımız vardı. Zamanla iyi hale geldik ve bu şekilde devam etmek istiyoruz. Son iki maçta olduğu gibi başarılı sonuçlar almaya devam etmek istiyoruz” dedi.

 

KAZANINCA HER ŞEY GÜZEL

Son iki hafta alınan galibiyetle çıkışa geçtiklerini ifade eden Grbic, şunları söyledi: “Kazanınca her şey çok daha iyi oluyor. 20 yıldır futbolun içerisindeyim ve kazanmak her şeyden önemli. Kariyerimin önceki yıllarında büyük kulüplerde oynadım. Bu kulüplerde her zaman kazanmayı bizlere aşıladılar. Kazanarak devam etmek istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi vermek istiyoruz. Sahada daha iyisini vermek için çalışıyoruz. Son iki haftada iyi hazırlanarak sahaya güzel sonuçlar yansıttık. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Kendim hakkında konuşmayı pek seven biri değilim. Her zaman takıma yardımcı olmayı isterim. Özellikle iyi savunma yaptığımız maçlarda benim de performansım artıyor. Biz iyi savunma yapmaya, her top için savaşmaya devam ettiğimiz sürece daha iyi sonuçlar gelecektir. Bunu da son iki maçta yaptık.”

SIKI ÇALIŞIYORUZ

Çok sıkı çalışan bir takım olduklarını belirten Grbic, “Takıma sezon başında katılmadım, 4-5 hafta geçtikten sonra takıma katıldım. Çok sıkı çalışan ve hocamızın fikirlerini sahaya yansıtmaya çalışan bir takım var. Süper Lig iyi bir lig. Bazen sonuçlar istediğiniz gibi olmuyor. Alanyaspor karşısında iyi bir maç çıkardık ama sonucunda kaybettik. Benim takımda gördüğüm her zaman konsantre bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz ve hocamızın isteklerini sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Herkesin yüzde 100 konsantre olduğumuzda Türkiye’de karşısında kazanamayacağımız bir takım yok” diye konuştu. Çaykur Rizespor’da kariyerinin devam edip etmemesi ile ilgili soruyu Grbic, şöyle yanıtladı: “Bir sonraki yılla ilgili düşüncelerinizi söylemek zor olabiliyor. Söyleyebileceğim tek şey, Rize’de ve Türkiye’de olmaktan dolayı çok mutluyum.

TAKIM KİMASI ÇOK İYİ

Buradaki hayat şartları, stadyum, tesisler, soyunma odaları, hocalarımız ve çalışanlar, her şeyden memnunum. Devam edip etmeyeceğim İngiltere ve buradaki kulübüm ile ilgili. Tek başıma karar verme imkanım yok. Benim tarafımdan söyleyebileceğim, burada olmaktan mutluyum”. Rize’de boş vakitlerini nasıl değerlendirdiği sorusuna cevap veren Hırvat kaleci, “Buradaki boş vakitlerimi genellikle tesiste geçiriyorum çünkü burada oyuncularımızın çoğu buraya geliyorlar. Çok güzel bir tesislere sahibiz. Takım, tesislerimizde vakit geçirmeyi çok seviyor. Takım kimyası olarak gerçekten iyi derecedeyiz. Kazansak da kaybetsek de bazı durumlarda zor anlar yaşıyoruz ama her zaman birlikte kalmayı başarıyoruz. Bence bu çok önemli. Boş vakitlerimi bazen yaylaya çıkarak değerlendiriyorum. Çay içmeyi çok seviyorum. Bazen balık tutmaya çıkıyorum.

MELNJAK İLE GÖRÜŞTÜM

Bunlar benim Rize’de yaptığım aktiviteler. Bunların dışında tek odağım antrenmanlar. Her zaman kendimi ne kadar geliştirebilirim üzerinde odaklanıyorum” ifadelerine yer verdi. 2 Kasım Cumartesi günü oynanacak olan Sivasspor maçını mutlaka kazanmaları gerektiğini ifade eden Grbic, iyi gidişatlarını devam ettirmek istediklerini ifade etti. Grbic, “Cumartesi günü bizim için çok önemli bir karşılaşma olacak. İyi gidişatı devam ettirmek istiyoruz. İki maçlık performansımızı artırarak üzerine koyarak devam ettirmek istiyoruz. Bütün odağımızı Sivasspor maçına verdik. Cumartesi günü 3 puanı alıp eve dönmek istiyoruz” dedi. Grbic, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Buraya gelmeden önce Çaykur Rizespor’un eski oyuncusu Dario Melnjak ile görüştüm. Melnjak ile görüştükten sonra kafamda Rize’yle ilgili bir resim ve kulüp hakkında düşüncelerim oluştu. Bana çok yardımcı oldu.”

Çaykur Rizespor’un Hırvat kalecisi Ivo Grbic, çarpıcı açıklamalarda bulundu