PROF. DR. SAFFET YAĞIZ GURURUMUZ OLDU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PROF. DR. SAFFET YAĞIZ GURURUMUZ OLDUProf. Dr. Saffet Yağız akademik kariyerini, uluslararası üstün başarılı bilim insanı ödülü ile taçlandırdı.

GELECEĞİNE YÖN VEREN BİLİM İNSANLARI

2022 yılının Orta Asya’da üstün başarılı bilim insani ödülüne layık görülen hemşerimiz Prof. Saffet Yağız ödülünü, düzenlenen bir törenle, Kazakistan’ın başkenti Astana’da aldı. Bilim dünyasının uluslararası çalışmaları ile yakından tanıdığı Kırıkkaleli hemşerimiz Prof. Yağız; Elsevier Scopus Excellence Award (2022) üstün başarılı bilim insanı ödülünü, 15 Kasım 2022’de, Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılan “Kazakistan eğitimine ve geleceğine yön veren bilim insanları” başlıklı panelde konuşmasından sonra, düzenlenen törenle aldı.

KARŞILIK BULMASINDAN MEMNUNUM

Maden, enerji ve altyapı sistemleri, risk yönetimi konularındaki çalışmalarıyla öne çıkan Yağız gerek ulusal ve gerekse uluslararası gerçekleştirdiği projelerle, bulunduğu ülkelerin ekonomisine katkı sağlıyor.Uluslararası mühendislik şirketlerine danışmanlık yapan Prof. Yağız ‘’Bilimsel çalışmaların esas amacı, insanların refah seviyesine katkı sağlamaktır. Dolayısıyla, ekonomik karşılığı olmayan bilimsel uğraşlar günümüz dünyasında popülaritesini kaybetmeye mahkumdur. Milli ekonomiye katkı uygulama ve bilimsel çalışmaların birleştirilip, harmanlanmasıyla gerçekleşir. Bende bu konuda yaptığım çalışmaların dünyada karşılık bulmasından memnunum. Ayrıca, bu emeklerin uluslararası kamuoyunda ödüllendirilmesi, benim ve geleceğin başarılı araştırmacıları olan öğrencilerimin motivasyonunu artırmaktadır. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde, mühendislik uygulama projelerinin doğru ve ekonomik bir bütçe ile hayata geçirilmesi, akademisyenlerin en önemli amaçlarından biri olmalıdır. Bu teorik bilimsel çalışmaların, uygulama projelerine yansıtılarak insanların hizmetine sunulması ve katma değere dönüştürülmesi önemlidir; yoksa bilim insanlığa hizmet etmez’’ dedi. 2020 yılında, Boğaziçi Üniversitesi rektör adaylığı sürecinde şehrimizde tanınan hemşerimiz profesörümüz Yağız, rektörlük vasıflarının üstünde olduğunu, aldığı uluslararası bilim ödülü ile bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Prof. Yağız’ın, Türkiye’de bazı siyasi partiler tarafından takip edildiği de kulislerde konuşulmaktadır. Özellikle 2023 yılı Türkiye vizyonuna dikkat çeken ve başarılarından sıklıkla söz ettiren Kırıkkaleli Prof. Yağız, rahat tavırları, nükteli, samimi sohbeti ile içimizden biri olduğunu gösteriyor. (kalehaber.net)

PROF. DR. SAFFET YAĞIZ GURURUMUZ OLDU