Mudanya Belediyesinde takip cihazı krizi büyüyor

Mudanya Belediye yönetiminin, işçilere takip cihazı takması yankı uyandırırken, Genel İş Sendikası 1 No lu Şube Sekreteri Hasan Özdemir, Kanal 16’ya konuştu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa ÖZDAL/BURSA-BHA

Mudanya Belediye yönetiminin, işçilere takip cihazı takması yankı uyandırırken, Genel İş Sendikası 1 No lu Şube Sekreteri Hasan Özdemir, Kanal 16’ya konuştu. Özdemir, Mudanya Belediye yönetiminin sahada çalışan personele takip cihazı taktırdığını, olayı duyar duymaz cihazları iade ettiklerini kaydetti. Yaşanan hadisenin insan haklarına aykırı olduğunu belirten Özdemir, “Takip cihazlarını geri verdikten sonra, belediye yönetimi, toplu sözleşmedeki 980 lira olan yevmiye teklifini, 930 liraya düşürdü” dedi.

“KEMERİNİZE BAĞLAYIN, CEBİNİZDE GEZDİRİN”

Mudanya Belediyesinde eşine az rastlanır bir gelişme yaşanıyor. Mudanya Belediye yönetimi, sahada çalışan işçilerine takip cihazı taktırdı. Konuyla ilgili Kanal 16’ya konuşan Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube Sekreteri Hasan Özdemir, “Sahada çalışan park bahçeler, temizlik, fen işleri çalışanlarımıza takip cihazı verip, cihazları kemerlerine bağlamalarını, yanlarında gezdirmeleri ve ceplerinde dolaştırmalarını istediler. Sendika olarak, olayı duyar duymaz, işçilerimizin üzerindeki cihazları söküp, idareye iade ettik. Bu hadise geçen hafta pazartesi günü oldu. Takip cihazlarını geri iade etmemiz, belediye yönetimiyle yürüttüğümüz  toplu sözleşme görüşmelerine de yansıdı. Öyle ki ertesi gün toplu sözleşmedeki 980 lira olan  yevmiye teklifini, 930 liraya düşürdüler” dedi.

 

“TAKİP CİHAZI MOBBİNGTİR”

Takip cihazlarını kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Özdemir, “Bu arkadaşlarımız zaten sokaktalar. Belediyede 17 süpürgeci işçi arkadaşımız çalışıyor ve başlarında 4 amirleri var. Bir de üzerine takip cihazı takmak istediler.  Bu bir mobbingtir ve insan haklarına aykırı bir durumdur. Temizlik işçilerimizin ayağından ayakkabı, kafalarında şapkaları yokken, takip cihazı takmalarının istenmesi kabul edilemez” dedi.

BELEDİYE YÖNETİMİNDEN KOMİK SAVUNMA

Mudanya Belediye yönetiminin işçilere takip cihazı takmalarının gerekçesini de paylaşan Özdemir, “Belediye yönetimi bize, Mudanyalıların, temizlik işçilerine büyük tepkisi olduğunu ve takip cihazı sayesinde, işçilerin ne kadar çok çalıştıklarını ispat etmek istediklerini söylediler” dedi.

Mudanya Belediyesinde takip cihazı krizi büyüyor