Samsun Şehir Hastanesi’nin açılış tarihini verildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Samsun Milletvekili Mehmet Muş, Samsun'da sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmek amacıyla başlatılan büyük yatırımların hızla devam ettiğini belirtti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ömer Faruk Kocabaş / Samsun-BHA

Samsun Milletveki Mehmet Muş, düzenlediği basın toplantısında Samsun’daki sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmek amacıyla başlattığını büyük yatırımların hızla ilerlediğini vurguladı.

Milletvekili Muş özellikle merakla beklenen Samsun Şehir Hastanesi’nin açılışı için gün sayılırken, diğer hastanelerdeki çalışmalar da tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Validasyon Testleri Başladı

Milletvekili Muş sözlerine, “Samsun Şehir Hastanesi’nin aralık ayı itibariyle tamamlanması hedefleniyor. Şu anda hastanede temizlik çalışmaları yapılırken, validasyon testleri de başlatıldı. Yatakların gelmesi, cihazların taşınması gibi işlemler nedeniyle hastanenin tam anlamıyla hizmete girmesi önümüzdeki yılın mart, nisan veya mayıs aylarına sarkabilir.” devam etti.

“Samsun Şehir Hastanesi, en hızlı biten hastanelerden biri oldu” diyen yetkililer, hastanenin modern mimarisi ve teknolojik donanımıyla dikkat çektiğini belirtti.

Atakum Devlet Hastanesi İhalesi

Samsun Milletvekili Muş Atakum Devlet Hastanesi hakkında da açıklamalarda bulundu:

“Atakum Devlet Hastanesi’nin ihalesi yapıldıktan sonra gelen itirazlar, Bakanlık tarafından reddedildi. İhalenin kesinleşmesinin ardından inşaat çalışmalarına başlanacak.”

“Başladıktan 2 yıl içerisinde bitirmek gibi bir hedefimiz var” diyen Muş, hastanenin bölgeye önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.

Yakakent-Alaçam ve Tekkeköy Hastaneleri

Milletvekili Muş, “Yakakent-Alaçam Hastanesi’nin temeli atıldı ve çalışmalar hızla devam ediyor. Tekkeköy Hastanesi ise ikmal ihalesine çıktı. Kalan işlerin metrajı çıkarıldıktan sonra ihale yapılacak ve inşaat çalışmalarına başlanacak.” vurgusu yaptı.

Samsun’un Yatak Kapasitesi Artıyor

Bu hastanelerin tamamlanmasıyla birlikte Samsun’un yatak kapasitesi önemli ölçüde artacağını ve vatandaşlara daha iyi sağlık hizmetleri sunulabileceklerini söyleyen Mehmet Muş, “Samsun, yatak kapasitesi olarak da ihtiyacını karşılamış oluyor” sözleriyle sağlık yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Samsun Şehir Hastanesi’nin açılış tarihini verildi