SARIGÜL: VAN’IN SORUNLARINI BİLİYORUM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SARIGÜL: VAN’IN SORUNLARINI BİLİYORUMÇeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a gelen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Ben Van’ı biliyorum. Vanlı da beni biliyor. Van’ın bütün sorunlarını biliyorum. Takip ediyorum. Biz Van’ı seçimden seçime hatırlayanlardan değiliz. Bizim iktidarımızda Van’ın sınır ticareti ve tüm sorunlarını çözüp Vanlıları mutlu edeceğiz” dedi.
Burhan Ergin

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Şaban Ulutaş, Aziz Murat Hatipağaoğlu, Hüseyin Güzel, Zeynel Abidin Aktay, Kadın Kolları Genel Başkanı Kader Yiğit, Genel Sekreter ve Teşkilat Başkanı Teoman Mutlu, Ankara İl Başkanı Fuat Bakan, Muş İl Başkanı Tuncay Yıldırım, Bitlis İl Başkanı Vedat Öztürk, Hakkari İl Başkanı Nihat Ölmez ve Van İl Başkanı Vural Bayri ile birlikte gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

“Milletvekilleri, genel merkezde siyaset yapıyor”

Toplantıda söz alan Mustafa Sarıgül, Van’ın sorunlarına değinerek, “Yeniden Van’da olmaktan sevinç duyuyorum, onur ve gurur duyuyorum. Ben Van’ı biliyorum. Vanlı da beni biliyor. Van’ın bütün sorunlarını biliyorum. Takip ediyorum. Biz Van’ı seçimden seçime hatırlayanlardan değiliz. Van çevre yolunu geçen sene geldiğimde dile getirmiştim maalesef aynı noktada duruyor. Çevre yolu yapımı nedeniyle uygulanan 18’inci maddeden çok şikâyet var. Çok mağdur var. Her yerde olduğu gibi Van’da da işsizlik, yoksulluk ve göçmen sorunu var. Van’da göl var, tarih var, kültür var. Van, turizme müsait, hayvancılığa müsait, tarıma bağlı sanayileşmeye müsait ama Van’a fabrika kurulsun, Van’a turistik tesis açılsın, Van’a tarım ve hayvancılık projeleri yapılsın, bölgede bir serbest bölge kurulsun, İran’la sınır ticareti artsın, Van’ın bir şehir stadı olsun diyen, bunun için uğraşan milletvekili yok. Van milletvekilleri, gözleri genel merkezde siyaset yapıyor. İki parti de Vanlının oyunu cepte görüyor. Buna güvenerek siyaset yapıyorlar. Halktan kopmuş, milletten uzağa düşmüş siyasetçi modelinin sonu geldi. Onlar bunu göremiyor. Bu seçimler, millete tepeden bakan, sırtını halka dönmüş siyasetçilerin son seçimidir. Bunlar gidecek, milletin derdini derdi bilenler gelecek” dedi.

“Vanlı kardeşlerimin ferasetine güveniyorum”

Ülkenin ve Van’ın sorunlarla boğuştuğunu belirten Sarıgül, “Türkiye iyi yönetilmiyor. Kıyma 170, patates 12 lira, 10’lu yumurta 45 lira, süt 25 lira olmuş. 30 yıllık öğretmen 10 bin lira maaş alıyor. Emekli maaşları açlık sınırının altında, esnaf, çiftçi borç içinde yaşıyor. Nüfusun yüzde 50’si açlık yüzde 80’i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. 6 milyon aile devlet yardımı alıyor. Bu 24 milyon insan yoksul demektir. İnsanlar en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyorsa buna iyi demek mümkün mü? Ak parti ülke sorunlarına çözüm bulma yeri olmaktan çıktı. Sorun üreten bir yer oldu. Ekonomideki bu kötü manzarayı kutuplaşma yaratarak unutturmak istiyor. Seçimi almak için her şeyi mübah görüyorlar. Ama ben bu aziz milletin sağduyusuna Vanlı kardeşlerimin ferasetine güveniyorum. Barış içinde bu iktidardan kurtulacağız. Evet, büyük sorunlarımız var ama imkânlarımız da var. Umutsuz olmaya, Enseyi karartmaya gerek yok. Türkiye kendine yeter. Yapmamız gereken, üretmek, üretmek, üretmektir. Yapmamız gereken, Türkiye’yi kendine yeter hale getirmektir. Bizim az döviz harcamamız lazım. Çok döviz kazanmamız lazım. Bunu her alanda ve her sektörde uygulamamız lazım. Süper lig kulüpleri borç içinde yüzüyor. Ama aynı anda 8 yabancı futbolcu birden oynatabiliyorlar. Biz bu 8+3 kuralını 3+ 8 yapacağız. Elektrik üretimimizin yarısını doğalgazdan ve ithal kömürden sağlıyoruz. Doğalgaza ve ithal kömüre neden bu kadar bağımlı kaldık? Rüzgâr ve güneş enerjisine ağırlık verseydik bugün bu zamları yaşamazdık. 20 yıldır ülkeyi yönetenler, 120 milyar dolarlık tarım ithalatı yaptılar. Bu paraları, Kanada çiftçisine, Amerika çiftçisine vermek yerine bizim çiftçimize verseydik, çiftçi de doyardı, Türkiye’yi de doyururdu. Doğalgazı petrolü dışarıdan alıyoruz da buğdayı neden dışarıdan alıyoruz? Rusya-Ukrayna savaşırken bile buğday üretiyor da biz niye üretemiyoruz?” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizi hukukun üstünlüğü ve demokrasi içinde yöneteceğiz”

Sarıgül son olarak şunları kaydetti; “AK Parti artık yoruldu, enerjisi kalmadı, ülkemizi içinde bulunduğu durumdan çıkaracak olan parti TDP’dir. Buradan, halkıma sesleniyorum. Meyvesiz ağaçları boşa sallamayın denenmişleri denemeyin TDP, liyakatli, merhametli ve ehliyetli kadrolarıyla, iktidara hazır bir partidir. İş başına geleceğiz ve ülke sorunlarını biz çözeceğiz. Ülkemizi hukukun üstünlüğü ve demokrasi içinde yöneteceğiz. Bir demokrasi sofrası kuracağız. Bu sofrada hak olacak, hukuk olacak, özgürlük olacak, barış olacak. Zengin ve bereketli bir vatan sofrası kuracağız. Bu sofrada 84 kişinin değil, 84 milyonun karnı doyacak. TDP, devlette liyakat ve adalet demektir. TDP, tarlada, fabrikada üretim, kamuda dürüst yönetim demektir. TDP, demokrasiyi, insan haklarını, bireyin mutluluğunu, kültürlerin barış içerisinde yaşamasını savunan partidir. Bir Kürt yurttaşımız, Kürt gibi yaşamak istiyorsa bunun kime ne zararı var? Bırakın herkes kendi kimliğini serbestçe ifade etsin, bırakın herkes kendi inanç, kültür ve geleneklerine uygun yaşasın. Herkesin insan haklarına sahip olduğu, onuru ile yaşadığı, gerçek bir demokraside çözülemeyecek sorun yoktur. TDP, vicdandır, merhamettir, berekettir, adalettir. Türkiye’yi varlığa, berekete, adalete ve huzura, kavuşturacak olan parti; TDP’dir. Yolumuz, bahtımız ve talihimiz açık olsun.”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül daha sonra beraberindeki heyetle Erciş yolu üzerinde bulunan F Tipi Cezaevini ziyaret ettikten sonra şehir merkezinde esnafların sorunlarını dinledi. (Rıdvan Can)

SARIGÜL: VAN’IN SORUNLARINI BİLİYORUM