Van’dan Siirt’e 16 kilometrelik alternatif enerji hattı çekildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VAN-BHA

Van, Hakkari, Muş ve Bitlis’te görev yapan Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) arıza ekipleri, kış mevsiminde kar, fırtına ve tipi nedeniyle bazı bölgelere at sırtında, kar motoru veya paletli araçlarla ulaşarak hizmet sunuyor. Kış aylarında enerji sıkıntısının sıkça yaşandığı Van’ın Çatak ilçesi ve bağlı mahalleler için alternatif enerji nakil hattı çekilmeye başlandı.

Çatak ile Siirt’in Pervari ilçeleri arasındaki 16 kilometrelik çalışma yaklaşık 4,5 ay sürdü. Ekipler, zorlu arazi şartlarında görev yaparak, yeni çekilen alternatif hat ile yüksek ve orta gerilimde kesinti yaşanmamasını hedefliyor. Bu sayede, Van ve Siirt illerinde beslenen 3/0 enerji nakil hattı ile Çatak ilçesi ve mahalleleri enerji sıkıntısından kurtulmuş oldu.

VEDAŞ Van İl Müdürü Abdulmelik Özsoy, kış mevsiminin çetin geçtiği Van’ın kırsal ilçelerine alternatif enerji nakil hattı çekildiğini belirtti. Özsoy, “Enerji altyapısını güçlendirmek adına Çatak ilçesinde çalışmalarımız devam ediyor. Zorlu bir coğrafyada kış şartları var. Çığ felaketlerinin olduğu bir bölgede şebekelerimiz her yıl zarar görüyor. Bu nedenle altyapımızı güçlendiriyoruz. 16 kilometrelik alternatif bir hat oluşturduk ve enerji kesintilerinin önüne geçmek için çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

Özsoy, birçok ilçede alternatif hat bulunurken, Çatak’ta bunun eksik olduğunu vurgulayarak, “Çatak ilçemizde enerji kesintisinin yaşanmaması için ekiplerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yatırımlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Van’dan Siirt’e 16 kilometrelik alternatif enerji hattı çekildi