Bakan açıkladı: 61 ilaç geri ödeme listesine alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geri ödeme listesine 58'i yerli üretim olmak üzere toplam 61 ilacın eklendiğini duyurdu. Bu yeni düzenleme ile Ocak-Ekim 2024 döneminde geri ödeme kapsamına alınan ilaç sayısının toplamda 397'ye ulaştığını belirten Işıkhan, geri ödeme listesindeki toplam ilaç sayısının ise 8 bin 786’ya çıktığını ifade etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 61 yeni ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) geri ödeme listesine alındığını duyurdu.

Bakan Işıkhan, X resmi hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bu ilaçlardan 58’inin yerli üretim olduğunu belirtti. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan düzenlemeyle 58’i yerli üretim olmak üzere 61 ilacı daha geri ödeme listesine dahil ediyoruz. Böylelikle vatandaşlarımıza daha etkin hizmet sunmak için bu yılın ocak-ekim ayları döneminde 397 adet ilacı geri ödeme kapsamına aldık. Geri ödeme listelerimizde yer alan ilaç sayımızı toplamda 8 bin 786’ya çıkardık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim.”

Bakan açıkladı: 61 ilaç geri ödeme listesine alındı