ARÜ’de “Anadolu Seramikleri Sempozyumu” düzenlendi

Ardahan Üniversitesi II. Uluslararası Ardahan Anadolu Seramikleri Sempozyumu düzenledi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ARDAHAN-BHA

Ardahan Üniversitesi II. Uluslararası Ardahan Anadolu Seramikleri Sempozyumu düzenledi.

Ardahan Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Filiz Öztürk başkanlığında açılışı gerçekleştirilen sempozyum da seramik sanatına ilgi duyan birçok yerli ve yabancı katılımcı yer aldı.

Program, Doç. Dr. Selami Akış koordinatörlüğünde hazırlanan Kafkas Halk Oyunları Gösterisi ile başladı. Açış konuşmasını gerçekleştiren Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyeni Doç. Dr. Filiz Öztürk, bu yıl ikincisi düzenlenen sempozyuma katılımın yoğun olduğunu belirterek, sanata ve sanatçıya önem veren bir üniversitede çalışmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber’de ARÜ’nün seramik sanatlarına verdiği öneme vurgu yaparak şunları aktardı, “Bugün Ardahan Üniversitesi olarak yine çok önemli bir bilimsel ve kültürel faaliyette bulunmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İkincisini düzenlediğimiz “II. Uluslararası Ardahan Anadolu Seramikleri Sempozyumu” artık geleneksel bir hale dönüştü. Güzel Sanatlar Fakültemiz bu tarz faaliyetleri yüksek bir ciddiyetle yürütmektedir” dedi.

Sempozyum konuşmaları sonrası Ardahan Üniversitesi kampüsünde açılan sergi alanı katılımcıların yoğun ilgisini gördü.

ARÜ’de “Anadolu Seramikleri Sempozyumu” düzenlendi