Ardahan’da kış mevsimi trafik tedbirleri toplantısı gerçekleştirildi

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek başkanlığında, kış mevsimi nedeniyle oluşabilecek olumsuz hava koşullarına karşı alınacak tedbirlerin değerlendirildiği "Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı" yapıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ARDAHAN-BHA

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek başkanlığında, kış mevsimi nedeniyle oluşabilecek olumsuz hava koşullarına karşı alınacak tedbirlerin değerlendirildiği “Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı” yapıldı.

Toplantıda, sis, kar, tipi, fırtına ve buzlanma gibi olumsuz hava koşullarıyla mücadele için alınacak önlemler görüşüldü.

Vali Çiçek, kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekerek, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak adına gerekli planlamaların zamanında yapılacağını belirtti. Geçtiğimiz yılki yoğun kış şartlarının önemli bir deneyim olduğunu ifade eden Vali, “Bu yıl olumsuzlukları en aza indirmek için tüm kurumlarımızla birlikte gerekli tedbirleri alacağız. Sürücülerin bilinçlendirilmesi ve alınacak tedbirlerle kış şartlarında oluşabilecek olumsuzlukları en aza indirmek mümkündür” dedi.

Toplantıda, Karayolları Kars Bölge Müdürü Fatih Günaydın ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, kentte trafik güvenliği açısından riskli bölgeler ve alınacak tedbirler üzerine sunumlar yaptılar. Ayrıca, yüksek rakımlı geçitlerde yaşanabilecek ulaşım sorunlarına karşı TIR parkı alanlarının oluşturulması, şehir içi ve şehirlerarası yollarda buzlanma ve karla mücadele hazırlıklarının yapılması, trafik işaret ve levhalarının gözden geçirilerek eksikliklerin giderilmesi yönünde kararlar alındı.

Toplantıya ilçe kaymakamları ve ilgili kurum yetkilileri de katılarak görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Ardahan’da kış mevsimi trafik tedbirleri toplantısı gerçekleştirildi