Dünya liderlerinden TUSAŞ saldırısına taziye ve destek mesajları

Ankara'daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının ardından dünya liderlerinden Türkiye'ye taziye ve destek mesajları geldi. NATO, Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM), Rusya, Fransa, İngiltere, Yunanistan ve Azerbaycan'dan yapılan açıklamalarda saldırı kınanarak Türkiye ile dayanışma vurgusu yapıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, saldırıyı şiddetle kınarken, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise “AB bu zor zamanda Türkiye ile dayanışma içindedir” ifadelerini kullandı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, saldırıya yönelik kınama mesajında, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde taziye dileklerini iletirken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Teröre karşı Türkiye ve Türk halkıyla dayanışma içindeyiz” dedi. İngiltere Başbakanı Keir Starmer ise “NATO müttefikimiz ve yakın dostumuz Türkiye ile omuz omuza duruyoruz” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de saldırıyı şiddetle kınayarak, düşüncelerinin hayatını kaybedenlerin aileleriyle olduğunu belirtti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise mesajında, “Bu hain terör eylemini şiddetle kınıyor, yaşamını yitirenlerin aile ve yakınlarına en derin başsağlığı dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Terör saldırısı uluslararası medyada geniş yankı buldu

Ankara’daki saldırı, dünya basınında da geniş yankı uyandırdı. BBC, “Türkiye, Ankara yakınlarındaki ölümcül saldırının ardından PKK mevzilerini vurdu” başlığıyla haberi duyururken, The Guardian, “Türk havacılık firmasında terör saldırısı: 5 ölü, 22 yaralı” ifadelerine yer verdi.

Washington Post, “Türkiye’de terör saldırısı: 5 ölü, 22 yaralı” başlığını kullanırken, Al Jazeera ise “Türkiye’nin Ankara yakınlarında havacılık şirketine saldırı” ifadesini öne çıkardı. France 24, “Türkiye, savunma firmasına düzenlenen saldırıda beş kişinin ölmesi, 22 kişinin yaralanmasıyla ilgili olarak PKK’yı suçladı” diyerek saldırıyı haberleştirdi.

Dünya liderlerinden TUSAŞ saldırısına taziye ve destek mesajları