Başkan Kurukız: Artık yayladan köye inme zamanı

Trabzon Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız sosyal medya sayfasından mahsur kalan yaylacıları kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa ÖZCAN/BHA-TRABZON

Trabzon Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız sosyal medya sayfasından mahsur kalan yaylacıları kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Trabzon Büyükşehir ve Şalpazarı İlçe Belediyesi, yaylacılara ulaşarak kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Kurukız, yaylalardan köye inme zamanının da geldiğini söyledi.

Kurukız, şu ifadelere yer verdi: Bakın değerli hemşerilerim Bölgemizde bulunan Yaylara ve civar obalardaki vatandaşlarımıza ulaşmak için bir çok iş makinasıyla sahadayız.

Siz de takdir edersiniz ki bir iş makinasını günlük yakıt masrafı 100 litre onun için Dağlardan zamanında ilçeye inelim dedi.

Trabzon ve Giresun sınırında yer alan Sis Dağı Yaylası karla kaplandı. Yaylacılık kültürünün yoğun olarak yaşandığı Doğu Karadeniz Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde hafta sonundan itibaren yoğun olarak etkili olan Kar yağışının yüksekliği yer yer 1 m’yi geçmiş durumdadır.
Başkan Kurukız Bölgemiz genelinde yükseklerde bulunan yaylalarımızda zaman zaman bir metreyi aşan kar kalınlığı biraz daha aşağılarda ise suya doyan toprak heyelanlara yol açtığından ulaşım yollarını açarak vatandaşlarımızı zor durumda bırakmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 

Başkan Kurukız: Artık yayladan köye inme zamanı